Než jsem zvládla pořádnou vegan bábovku, aspoň 10 jsem jich sražených vyhodila, vůbec mi nešly. Miluji špaldovou, ořechovou, makovou…ale děti vždy chtějí dvojbarevnou. Jelikož v těstě nejsou vajíčka, můžete ho ochutnávat a vylizovat mísu. Jen bacha, ať jí nesníte půlku. Já se musím vždy hodně držet.
minut
75
porcí
16
Krájejte až úplně studenou, je křehká.
Mramorovaná bábovka
Ingredience
cukr 3/4 hrnku (zkuste kokosový, je zdravější, ale zabarví vám světlou část bábovky)
slunečnicový olej 3/4 hrnku
rostlinné mléko 1 hrnek
hladká mouka 2,5 hrnku (skvěle funguje špaldová 1050 z DM)
sójová mouka 2 lžíce
kukuřičný škrob 1 lžíce
prášek do pečiva celý
sůl špetka
jablečný ocet 1 lžička
černé kakao 5 lžic
rum 2-3 lžíce
rostlinné mléko 2 lžíce
Postup
Krájejte až úplně studenou, je křehká.
Dezert | Snídaně | Bez sóji | Bez ořechů