Mramorovaná bábovka

Mramorovaná bábovka

Než jsem zvládla pořádnou vegan bábovku, aspoň 10 jsem jich sražených vyhodila, vůbec mi nešly. Miluji špaldovou, ořechovou, makovou…ale děti vždy chtějí dvojbarevnou. Jelikož v těstě nejsou vajíčka, můžete ho ochutnávat a vylizovat mísu. Jen bacha, ať jí nesníte půlku. Já se musím vždy hodně držet.

minut
75
porcí
16

Krájejte až úplně studenou, je křehká.

Mramorovaná bábovka


 

Ingredience

cukr 3/4 hrnku (zkuste kokosový, je zdravější, ale zabarví vám světlou část bábovky)

slunečnicový olej 3/4 hrnku

rostlinné mléko 1 hrnek

hladká mouka 2,5 hrnku (skvěle funguje špaldová 1050 z DM)

sójová mouka 2 lžíce

kukuřičný škrob 1 lžíce

prášek do pečiva celý

sůl špetka

jablečný ocet 1 lžička

černé kakao 5 lžic

rum 2-3 lžíce

rostlinné mléko 2 lžíce

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°C.
  2. Protřete do pěny olej a cukr a přidejte mléko. Já vyšlehávám šlehačem.
  3. V jiné míse smíchejte všechny suché ingredience kromě kakaa.
  4. Postupně do šlehače přidávejte suchý mix a šlehejte do hladkého těsta. Nemělo by být vyloženě tekuté, spíš hustší. Je-li třeba, přidejte mouku.
  5. Vkápněte jablečný ocet a rychle zašlehejte.
  6. Polovinu těsta vlijte do vymazané formy na bábovku.
  7. Kakao, rum a mléko vlijte ke zbylému těstu a dobře prošlehejte, aby zmizely hrudky.
  8. Nalijte do formy na bílou vrstvu.
  9. Obě vrstvy lehce propojte stěrkou, aby se na středu promíchaly.
  10. Pečte hodinu, poté zkontrolujte špejlí a nechte pořádně vychladnout, než vyklopíte.
 

Krájejte až úplně studenou, je křehká.

Dezert | Snídaně | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz