Dýňová

Dýňová

Vytunila jsem si dýňovou polévku k dokonalosti tak, aby z ní bylo plnohodnotné jídlo. Proto v ní je velký díl loupaných mungo fazolí. Navíc mi víc takto chutná víc než samotná dýně s kokosovým mlékem. Posuďte sami.

minut
30
porcí
6

Nemáte-li loupané mungo fazole, nahraďte je bílými fazolemi.

Dýňová


 

Ingredience

hokkaido dýně 1 malá nebo půlka větší

loupané mungo fazole (mungo dhal) 150g sušených

cibule

česnek 5 stroužků

sušený rozmarýn nebo oregano 1 lžička

garam masala 1 lžíce

rajský protlak 2 lžíce

olivový olej 2-3 lžíce

lahůdkové droždí 2 lžíce

umeocet 1 lžíce  dále dle chuti

sójová omáčka 1 lžíce a dále dle chuti

sůl 1 lžička a dále dle chuti

mletý pepř 1/2 lžičky a dále dle chuti

čerstvý koriandr

voda 1 l

Postup

  1. Den předem namočte v čisté vodě mungo. Po 24h uvařte v nové čisté vodě doměkka a pořádně propláchněte. Můžete skladovat pár dnů v lednici.
  2. V den D omyjte hokkaido a rozkrájejte ji na kostky. Zakápněte olejem, prosolte, propepřete a zasypejte rozmarýnem či oregánem. Pečte v troubě na 180 °C 20-30 minut doměkka.
  3. Ve větším hrnci na oleji poduste doměkka cibuli s česnekem, přidejte garam masalu a rajský protlak.
  4. Vsypte mungo a dýni, zalijte vroucí vodou a rozmixujte dohladka.
  5. Dochuťte lahůdkovým droždím, umeoctem, sójovkou, pepřem a solí.
  6. Na talíři ozdobte čerstvým koriandrem, případně dýňovými semínky a dýňovým olejem.
 

Nemáte-li loupané mungo fazole, nahraďte je bílými fazolemi.

Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz