Vytunila jsem si dýňovou polévku k dokonalosti tak, aby z ní bylo plnohodnotné jídlo. Proto v ní je velký díl loupaných mungo fazolí. Navíc mi víc takto chutná víc než samotná dýně s kokosovým mlékem. Posuďte sami.
minut
30
porcí
6
Nemáte-li loupané mungo fazole, nahraďte je bílými fazolemi.
Dýňová
Ingredience
hokkaido dýně 1 malá nebo půlka větší
loupané mungo fazole (mungo dhal) 150g sušených
cibule
česnek 5 stroužků
sušený rozmarýn nebo oregano 1 lžička
garam masala 1 lžíce
rajský protlak 2 lžíce
olivový olej 2-3 lžíce
lahůdkové droždí 2 lžíce
umeocet 1 lžíce dále dle chuti
sójová omáčka 1 lžíce a dále dle chuti
sůl 1 lžička a dále dle chuti
mletý pepř 1/2 lžičky a dále dle chuti
čerstvý koriandr
voda 1 l
Postup
Nemáte-li loupané mungo fazole, nahraďte je bílými fazolemi.
Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru