Dýňové kari

Dýňové kari

Kari má nekonečně variací. Toto je díky garam masale říznuté Indií a úplně skvostné. Navíc velmi snadné a rychlé. Cizrna dodává bílkoviny a koření boží chuť. Udělejte k němu indické placky roti nebo mísu rýže.

minut
20
porcí
4

Místo máslové dýně v klidu použijte hokkaido, event.cuketu a nemusíte ani jednu loupat. Jen cuketu pečte max 5 minut.

Dýňové kari


 

Ingredience

máslová dýně 1/2

cizrna 1 plechovka

šalotky 8

česnek 3 stroužky

zázvor lžíce nasekaného

čili pasta 1 lžička nebo čili paprička

kurkuma 1 lžička

garam masala 2 lžičky

pepř čerstvě drcený 1/4 lžičky

plechovka krájených rajčat

kokosové mléko plechovka

olivový olej 3 lžíce

limetová šťáva z 1/2 limety

sůl

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°C
  2. Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky, dejte do zapékací mísy, zakápněte lžící oleje, osolte a pečte do změknutí, ale na skus (15 minut).
  3. Šalotku, česnek i zázvor nasekejte najemno.
  4. Nechte okapat cizrnu.
  5. Na velké pánvi rozehřejte zbylý olej, opečte na něm šalotku, česnek a zázvor.
  6. Po chvilce na pánev přidejte koření a nechte rozvonět.
  7. Vmíchejte rajčata, čili a kokosové mléko a přiveďte k varu.
  8. Do vroucí směsi vsypte cizrnu a pečenou dýni.
  9. Dochutíme solí a limetovou šťávou, případně dalším pepřem.
 

Místo máslové dýně v klidu použijte hokkaido, event.cuketu a nemusíte ani jednu loupat. Jen cuketu pečte max 5 minut.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz