Kari má nekonečně variací. Toto je díky garam masale říznuté Indií a úplně skvostné. Navíc velmi snadné a rychlé. Cizrna dodává bílkoviny a koření boží chuť. Udělejte k němu indické placky roti nebo mísu rýže.
minut
20
porcí
4
Místo máslové dýně v klidu použijte hokkaido, event.cuketu a nemusíte ani jednu loupat. Jen cuketu pečte max 5 minut.
Dýňové kari
Ingredience
máslová dýně 1/2
cizrna 1 plechovka
šalotky 8
česnek 3 stroužky
zázvor lžíce nasekaného
čili pasta 1 lžička nebo čili paprička
kurkuma 1 lžička
garam masala 2 lžičky
pepř čerstvě drcený 1/4 lžičky
plechovka krájených rajčat
kokosové mléko plechovka
olivový olej 3 lžíce
limetová šťáva z 1/2 limety
sůl
Postup
Místo máslové dýně v klidu použijte hokkaido, event.cuketu a nemusíte ani jednu loupat. Jen cuketu pečte max 5 minut.
Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru