Celé dětství jsme na Vánoce jedli polévku s játrovými knedlíčky. Když se nyní chceme sejít u štědrovečerního stolu s širokou rodinou, potřebovala jsem vymyslet vegan náhradu knedlíčků. Tady ji máte.
Pro bezlepkovou verzi lze nahradit bulgur bezlepkovými vločkami, např. jáhlovými. Těstíčko je třeba před zavařením nechat uležet, aby vločky nasákly vlhkost.
Falešné játrové knedlíčky
Ingredience
vegan máslo 1 lžíce (třeba podle mého receptu na www.vegilove.cz)
řepkový olej 1 lžíce
cibule 1 menší hlava
droždí 1 kostka
uvařený bulgur 1 hrnek
tofu 1/2 (asi 90g)
majoránka 1 lžička
sůl 1/2 lžičky
čerstvě mletý pepř podle chuti
lahůdkové droždí 1 lžička
cibulový prášek 1/2 lžičky
česnekový prášek 1/2 lžičky
Tamari 1 lžička a dále dle chuti
Postup
Pro bezlepkovou verzi lze nahradit bulgur bezlepkovými vločkami, např. jáhlovými. Těstíčko je třeba před zavařením nechat uležet, aby vločky nasákly vlhkost.