Falešné játrové knedlíčky

Falešné játrové knedlíčky

Celé dětství jsme na Vánoce jedli polévku s játrovými knedlíčky. Když se nyní chceme sejít u štědrovečerního stolu s širokou rodinou, potřebovala jsem vymyslet vegan náhradu knedlíčků. Tady ji máte.

minut
30
porcí
6

Pro bezlepkovou verzi lze nahradit bulgur bezlepkovými vločkami, např. jáhlovými. Těstíčko je třeba před zavařením nechat uležet, aby vločky nasákly vlhkost.

Falešné játrové knedlíčky


 

Ingredience

vegan máslo 1 lžíce (třeba podle mého receptu na www.vegilove.cz)

řepkový olej 1 lžíce

cibule 1 menší hlava

droždí 1 kostka

uvařený bulgur 1 hrnek

tofu 1/2 (asi 90g)

majoránka 1 lžička

sůl 1/2 lžičky

čerstvě mletý pepř podle chuti

lahůdkové droždí 1 lžička

cibulový prášek 1/2 lžičky

česnekový prášek 1/2 lžičky

Tamari 1 lžička a dále dle chuti

 

 

Postup

  1. Na másle s olejem necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Na cibuli rozpustíme rozdrobené droždí.
  3. Vmícháme všechna dochucovadla, krátce prohřejeme.
  4. Vmícháme bulgur a rozdrobené tofu a pořádně promícháme.
  5. Přendáme do misky, v níž se nám dobře pracuje s tyčovým mixérem. Mixérem krátce projedeme tak 2/3 hmoty.
  6. Nasadíme si rukavice a propracujeme hmotu tak, aby se propojily rozmixované části s hrubými.
  7. Ochutnáme a dochutíme.
  8. Ukoulíme knedlíčky (tak 2 cm).
  9. Ve vroucí polévce knedlíčky 3 minuty zavaříme.
 

Pro bezlepkovou verzi lze nahradit bulgur bezlepkovými vločkami, např. jáhlovými. Těstíčko je třeba před zavařením nechat uležet, aby vločky nasákly vlhkost.

Polévka | Extra | Vánoce | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz