Slaný křupavý venkovský koláč se smetanovou omáčkou a cuketou. Výborný na brunch i piknik či na kteroukoli party. Rustikální nedokonalý vzhled mu dodává šmrnc.
Zkuste místo cukety dýni nebo řepu nebo všechny barvy najednou pro atraktivní vzhled.
Galetta s cuketou a kešu krémem
Ingredience
TĚSTO
hrnek mouky (třeba půl napůl špaldová a pohanková)
vegan máslo/margarín 10 lžic
ledová voda 3 lžíce
sůl 1/2 lžičky
KRÉM
přírodní kešu ořechy 150g
citrónová šťáva 2 lžíce
rostlinné mléko bez cukru 120ml
stroužek česneku
pepř 1/2 lžičky
sůl 1/2 lžičky
bílé miso 1 lžička
lahůdkové droždí 1 lžíce
OZDOBA
cuketa 1 střední nebo 2 malé
olivový olej 2 lžíce
sůl 1/4 lžičky
čerstvě mletý pepř na posypání
piniové oříšky nebo lískové ořechy na posypání 2 lžíce (já na focení neměla ani jedny, proto jsem použila slunečnici)
Postup
Zkuste místo cukety dýni nebo řepu nebo všechny barvy najednou pro atraktivní vzhled.