Nic neřekne “léto” tak skvěle jako grilované lilky. Přihoďte k nim tabouleh nebo grilované brambůrky se salátem a máte o oběd pod slunečníkem postaráno.
minut
40
porcí
4
stejně to půjde s dýní i cuketou, jen vynecháte pocení a do marinády přidáte sůl.
Grilovaný lilek s marinádou
Ingredience
velký lilek 2x
sůl na prosolení lilku
olej na osmahnutí
sezamová semínka na ozdobu
lahůdková cibulka na ozdobu
MARINÁDA
sezamový olej 4 lžíce
sriracha nebo jiná pálivá omáčka 2 lžíce
sezamové semínko 1 lžíce
třtinový cukr 1 lžička
kokosový ocet 1 lžička
rýžový ocet 1 lžička
sójová omáčka 1 lžička
Postup
stejně to půjde s dýní i cuketou, jen vynecháte pocení a do marinády přidáte sůl.
Hlavní jídlo | Grilování | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů