Grilovaný lilek s marinádou

Grilovaný lilek s marinádou

Nic neřekne “léto” tak skvěle jako grilované lilky. Přihoďte k nim tabouleh nebo grilované brambůrky se salátem a máte o oběd pod slunečníkem postaráno.

minut
40
porcí
4

stejně to půjde s dýní i cuketou, jen vynecháte pocení a do marinády přidáte sůl.

Grilovaný lilek s marinádou


 

Ingredience

velký lilek 2x

sůl na prosolení lilku

olej na osmahnutí

sezamová semínka na ozdobu

lahůdková cibulka na ozdobu

MARINÁDA

sezamový olej 4 lžíce

sriracha nebo jiná pálivá omáčka 2 lžíce

sezamové semínko 1 lžíce

třtinový cukr 1 lžička

kokosový ocet 1 lžička

rýžový ocet 1 lžička

sójová omáčka 1 lžička

 

Postup

  1. Lilek podélně rozpulte a křížem krážem hluboko nařízněte, ale neprořízněte kůži.
  2. Prosolte a nechte 30 minut vypotit, poté vyždímejte.
  3. Rozpalte pánev s olejem nebo gril a lilek z obou stran 10 minut opékejte.
  4. Rozehřejte troubu na 180°C.
  5. Lilky vyskládejte do zapékací mísy, vydatně potřete marinádou a 20 minut pečte.
  6. Podávejte posypané cibulkou a sezamem.
 

stejně to půjde s dýní i cuketou, jen vynecháte pocení a do marinády přidáte sůl.

Hlavní jídlo | Grilování | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz