Chuť guláše dělá koření! Když k tomu přidáte seitan, dostanete guláš jako z dětství od maminky. Máte-li doma jen dospělé chlapy jako já, občas jim gulášem s pětima knedlama uděláte velkou radost.
Místo cizrny použijte pro zahuštění pár lžic polenty.
Gulášek
Ingredience
olivový olej nebo vegan máslo
cibule 2 velké hlavy
česnek 5 stroužků
seitan natural 500g (Sunfood)
čerstvě mletý pepř 1 lžička
majoránka 2 lžíce
mletý kmín 1 lžíce
uzená paprika 1 lžíce
sladká paprika 1 lžíce
bobkový list 3 listy
nové koření 5 kuliček
rajčatový protlak 4 lžíce
lahůdkové droždí 3 lžíce
sójová omáčka 2 lžíce a dále dle chuti
miso 1 lžíce (kterékoli oblíbené, já jsem dala od Kojibakers Shiitake polévku)
cizrna 1 plechovka (nebo nahraďte trochou polenty viz Tipy)
sůl dle chuti
Postup
Místo cizrny použijte pro zahuštění pár lžic polenty.