Halušky se zelím

Halušky se zelím

Halušky milujeme: se špenátem, s krémovou a la sýrovou omáčkou nebo takto tradičně s kysaným zelím. Ideální jídlo pro chladné dny podzimu a zimy. Rychle hotové a díky tofu a tempehu je nutričně vyvážené.

minut
15
porcí
4

Příště je udělejte se špenátem s vegan smetanou nebo s falešnou sýrovou omáčkou na šalvěji.

Halušky se zelím


 

Ingredience

halušky chlazené bez vajec 1 kg

kysané zelí 250g

cibule

sůl 1/2 lžičky a dále dle chuti

pepř 1/2 lžičky nebo více dle chuti

cukr třtinový dle chuti  (je-li potřeba do zelí)

kmín celý 1 lžíce

tofu marinované v tamari kostka

tempeh marinovaný 1/2 (nebo dle chuti uzený či smažený)

kokosový olej bez vůně (rafinovaný) 2 lžíce

 

 

Postup

  1. Oloupanou cibuli nasekejte najemno a poduste na lžíci oleje.
  2. Prosypejte solí, pepřem a kmínem, prohřejte.
  3. Vmíchejte kysané zelí a duste doměkka pod pokličkou.
  4. Ochutnejte a je-li třeba, oslaďte, dosolte a dopepřete.
  5. Mezitím, co se dusí zelí, rozkrájejte tofu a tempeh na malé kostičky a opečte dozlatova na zbylém kokosovém oleji.
  6. Halušky napařte dle návodu.
  7. Do napařených halušek vmíchejte zelí a na talíři posypejte křupavým tofu a tempehem.
 

Příště je udělejte se špenátem s vegan smetanou nebo s falešnou sýrovou omáčkou na šalvěji.

Hlavní jídlo
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz