Halušky milujeme: se špenátem, s krémovou a la sýrovou omáčkou nebo takto tradičně s kysaným zelím. Ideální jídlo pro chladné dny podzimu a zimy. Rychle hotové a díky tofu a tempehu je nutričně vyvážené.
minut
15
porcí
4
Příště je udělejte se špenátem s vegan smetanou nebo s falešnou sýrovou omáčkou na šalvěji.
Halušky se zelím
Ingredience
halušky chlazené bez vajec 1 kg
kysané zelí 250g
cibule
sůl 1/2 lžičky a dále dle chuti
pepř 1/2 lžičky nebo více dle chuti
cukr třtinový dle chuti (je-li potřeba do zelí)
kmín celý 1 lžíce
tofu marinované v tamari kostka
tempeh marinovaný 1/2 (nebo dle chuti uzený či smažený)
kokosový olej bez vůně (rafinovaný) 2 lžíce
Postup
Příště je udělejte se špenátem s vegan smetanou nebo s falešnou sýrovou omáčkou na šalvěji.
Hlavní jídlo