Hrnkové koláče jsou nejlepší, protože je máme hotové raz dva. V tomto těstě je jogurt, který mu dodává kyprost a neuvěřitelně vláčnou strukturu. Množství je na malou dortovou/koláčovou formu. Na velkou formu vezměte hrnek na cappuccino a na plech hrnek na čaj.
minut
35
porcí
12
Hrnkový koláč
Ingredience
TĚSTO
1 hrnek = malý na espresso = 80 ml (na malou koláčovou formu)
rostlinný jogurt 2 hrnky
třtinový cukr 1 hrnek
olej 1 hrnek (nejlépe půl na půl řepkový a slunečnicový)
mouka 2 hrnky (třeba 1 pohanková, 1 špaldová)
prášek do pečiva 1 sáček
LETNÍ OVOCE
ŽMOLENKA
mouka 1 hrnek
tuhý kokosový olej z lednice 1/2 hrnku
cukr 1/2 hrnku
Postup
Snídaně | Svačina | Dezert | Bez ořechů | Bez sóji