Hrnkový koláč

Hrnkový koláč

Hrnkové koláče jsou nejlepší, protože je máme hotové raz dva. V tomto těstě je jogurt, který mu dodává kyprost a neuvěřitelně vláčnou strukturu. Množství je na malou dortovou/koláčovou formu. Na velkou formu vezměte hrnek na cappuccino a na plech hrnek na čaj.

minut
35
porcí
12

Hrnkový koláč


 

Ingredience

TĚSTO

1 hrnek = malý na espresso = 80 ml (na malou koláčovou formu)

rostlinný jogurt 2 hrnky

třtinový cukr 1 hrnek

olej 1 hrnek (nejlépe půl na půl řepkový a slunečnicový)

mouka 2 hrnky (třeba 1 pohanková, 1 špaldová)

prášek do pečiva 1 sáček

LETNÍ OVOCE

ŽMOLENKA

mouka 1 hrnek

tuhý kokosový olej z lednice 1/2 hrnku

cukr 1/2 hrnku

 

Postup

  1. Připravte si formu na pečení (vymazat, vysypat) a rozehřejte troubu na 180°C.
  2. Omyjte a rozkrájejte ovoce.
  3. Smícháním všech ingrediencí vytvořte žmolenku (použijte sekáček nebo prsty) a dejte ji do lednice.
  4. V míse prošlehejte metličkou do pěny olej, cukr a jogurt.
  5. Vmíchejte mouku a prášek do pečiva.
  6. Kypré těsto přesuňte do formy, poklaďte ovocem a posypejte drobenkou.
  7. Pečte 30 minut do zlatova.
 
Snídaně | Svačina | Dezert | Bez ořechů | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz