HUMMUS Z BÍLÝCH FAZOLÍ

HUMMUS Z BÍLÝCH FAZOLÍ

Famózní věcička. Kromě obědů do krabičky nebo rychlých večeří potěší jako dip na párty: nabídněte k němu nachos nebo jiné krekry na nabírání.

minut
5
porcí
4

Nebojte se zkusit jako koření třeba uzenou papriku nebo chilli

HUMMUS Z BÍLÝCH FAZOLÍ


 

Ingredience

bílé cannellini fazole 1 plechovka, scezené, propláchnuté a okapané

šťáva z poloviny citrónu

sůl 3/4 lžičky

čerstvě mletý pepř dle chuti

česnek 1 stroužek a dále dle chuti

olivový olej 3 lžíce

tahini 1 lžíce

lahůdkové droždí 2 lžičky

Postup

  1. Vše dohladka rozmixujte.
  2. Ochutnejte a případně dosolte, přidejte citrón nebo česnek.
  3. Pro slavnostní podávání rozetřete na talíř, ozdobte koriandrem nebo petrželkou, sušenými rajčaty, semínky, případně i olivami a zakápněte olejem ze sušených rajčat.
 

Nebojte se zkusit jako koření třeba uzenou papriku nebo chilli

Pomazánka | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz