V názvech indických jídel se nevyznám. Toto jsem ladila dlouho předlouho dle chutí, které známe z naší oblíbené indické restaurace. U nás je velmi žádané. Když jsme pro focení zapálili tyčinky a santalové dřevo, smísila se vůně koření s kouřem vykuřovadel tak dokonale, že jsem se cítila jako před pár lety v Indii. Doporučuji pro atmosféru udělat totéž – protože smyslových zážitků není nikdy dost.
Pokud nemáte garam masalu, smíchejte mletý kmín, kurkumu, kari, koriandr, kardamon, česnekový prášek, trošku uzené papriky a čili.
Indické volání
Ingredience
tofu 4 bločky
MARINÁDA
vegan jogurt
veganéza 2 lžíce
česnek 4 stroužky prolisovaného
sladká paprika 1 lžička
kurkuma 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
umeocet 2 lžičky
olej 1 lžíce
sůl 1 lžička
OMÁČKA
kokosový olej 1 lžíce
cibule 1ks
česnek 3 stroužky
garam masala koření 2 lžíce
rajský protlak 4 lžíce
sůl 1 lžička
kokosové mléko 1 plechovka
čerstvě mletý pepř
čili
lahůdkové droždí
Postup
Pokud nemáte garam masalu, smíchejte mletý kmín, kurkumu, kari, koriandr, kardamon, česnekový prášek, trošku uzené papriky a čili.