Těsto na Ischelské cukroví bych dokázala sníst neupečené. Dávám poctivé kakao, mandle místo vlašáků a vejce nahrazuju kokosovým jogurtem. Funguje to skvěle.
minut
60
porcí
40
Skvěle se hodí i jako svatební cukroví.
Ischelské
Ingredience
hladká mouka 200g (volím T550 z DM nebo klasickou dvounulku)
třtinový moučkový cukr 70g
veganské máslo 150g (třeba to, které vás učím vyrábět ve svém kurzu na www.vegilove.cz)
černé kakao 20g
mleté mandle 30g (nebo jiné ořechy dle přání)
kokosový jogurt vrchovatá lžíce a další dle potřeby
vanilkový cukr s pravou vanilkou
špetka skořice
špetka sušené citrónové kůry
NÁPLŇ
mleté loupané lískové oříšky 120g (nebo jiné oříšky)
moučkový třtinový cukr 80g
vegan máslo 1 lžíce
rybízová marmeláda 1 lžíce
rum 1 lžíce
čokoláda na ozdobu
sypání na ozdobu
Postup
Skvěle se hodí i jako svatební cukroví.
Vánoce | Bez sóji