Ischelské

Ischelské

Těsto na Ischelské cukroví bych dokázala sníst neupečené. Dávám poctivé kakao, mandle místo vlašáků a vejce nahrazuju kokosovým jogurtem. Funguje to skvěle.

minut
60
porcí
40

Skvěle se hodí i jako svatební cukroví.

Ischelské


 

Ingredience

hladká mouka 200g (volím T550 z DM nebo klasickou dvounulku)
třtinový moučkový cukr 70g
veganské máslo 150g (třeba to, které vás učím vyrábět ve svém kurzu na www.vegilove.cz)
černé kakao 20g
mleté mandle 30g (nebo jiné ořechy dle přání)
kokosový jogurt vrchovatá lžíce a další dle potřeby
vanilkový cukr s pravou vanilkou
špetka skořice
špetka sušené citrónové kůry
NÁPLŇ
mleté loupané lískové oříšky 120g (nebo jiné oříšky)
moučkový třtinový cukr 80g
vegan máslo 1 lžíce
rybízová marmeláda 1 lžíce
rum 1 lžíce
čokoláda na ozdobu
sypání na ozdobu

Postup

  1. Máslo na náplň i těsto nechce změknout při pokojové teplotě.
  2. Smíchejte suroviny na náplň a uložte do lednice.
  3. Ze surovin na těsto vytvořte v robotu hladké těsto. Dle potřeby přidejte jogurt nebo mouku. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny chladit, ideálně přes noc.
  4. Těsto rozválejte na tenký plát (3mm), vykrajujte kolečka nebo čtverečky a pečte 8 minut na 170°C (hlídejte, přizpůsobte své troubě)
  5. Vychladlé cukroví slepujte náplní a nechte pár hodin zatuhnout v chladu.
  6. Na závěr ozdobte rozpuštěnou čokoládou a sypáním či oříšky.
 

Skvěle se hodí i jako svatební cukroví.

Vánoce | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz