Iskender kebab

Iskender kebab

Když máte chuť na rostlinnou alternativu masa, je toto skvělá volba. Netradiční servírování a výborná chuť. Tato vegan alternativa jednoho z nejznámějších jídel v Turecku vám udělá dobře!

minut
25
porcí
2

Půjde to i se sejtanem

Iskender kebab


 

Ingredience

Na 2 porce:

pita chleba 2 placky

vegan jogurt k servírování

koriandr (event.petržel)

 

MARINÁDA

vegan přírodní kuřecí kousky 320 g (já mám ráda Garden gourmet nudličky)

vegan jogurt 3 lžíce

rajský protlak 2 lžíce

olivový olej 1 lžíce

kmín 1 lžička

paprika (možná i uzená) 1 lžička

tymián 1 lžička

česnekový prášek 1/2 lžičky

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky

sůl 1/4 lžičky

 

OMÁČKA

vegan máslo 4 lžíce

rajský protlak 4 lžíce

passata 250g

sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. 4 hodiny předem smíchejte vše na marinádu a naložte do ní nudličky.
  2. V čase oběda osmahněte do zlatava na oleji.
  3. Na omáčku rozpusťte vegan máslo na pánvi, přidejte rajské omáčky a koření, 10 minut provařte na mírném ohni.
  4. Pita chleby rozkrájejte na kostky, pokapejte olivovým olejem a lehce opečte v troubě.
  5. Pro servírování nandejte na talíř kostky z jedné pity, mezi ně nasypejte marinované osmažené nudličky, zakapejte jogurtem a volitelně posypejte koriandrem
 

Půjde to i se sejtanem

Hlavní jídlo | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz