Když máte chuť na rostlinnou alternativu masa, je toto skvělá volba. Netradiční servírování a výborná chuť. Tato vegan alternativa jednoho z nejznámějších jídel v Turecku vám udělá dobře!
minut
25
porcí
2
Půjde to i se sejtanem
Iskender kebab
Ingredience
Na 2 porce:
pita chleba 2 placky
vegan jogurt k servírování
koriandr (event.petržel)
MARINÁDA
vegan přírodní kuřecí kousky 320 g (já mám ráda Garden gourmet nudličky)
vegan jogurt 3 lžíce
rajský protlak 2 lžíce
olivový olej 1 lžíce
kmín 1 lžička
paprika (možná i uzená) 1 lžička
tymián 1 lžička
česnekový prášek 1/2 lžičky
čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky
sůl 1/4 lžičky
OMÁČKA
vegan máslo 4 lžíce
rajský protlak 4 lžíce
passata 250g
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
Půjde to i se sejtanem
Hlavní jídlo | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru