Veganský quiche je výzva. Běžně do něj totiž patří vejce, nebo přinejmenším smetana a sýry. Tento je snadný, se spoustou bílkovin, drží pohromadě, takže se hodí i jako studený oběd s sebou do práce či na piknik a můžete do něj použít sezónní plané bylinky.
Sezam do těsta můžete nahradit lněným semínkem. A do jahel můžete vmíchat kousky zeleniny přímo dovnitř do hmoty a zapéct spíš jako nádivku.
Jáhlový quiche
Ingredience
KORPUS
sezamové semínko 80g
celozrnná mouka 180g (třeba ječná, ať máte změnu)
rostlinný olej 50 ml (olivový, řepkový)
studená voda 100 ml
NÁPLŇ
jáhly 100g
marinované tofu bloček (např. lahůdkové z Lidlu)
vegan sójová zakysaná smetana 1 kelímek (nebo vegan bílý jogurt)
Sriracha 1 lžíce (nebo jiná pálivá omáčka)
česnekový prášek 1 lžička
cibulový prášek 1 lžička
lahůdkové droždí 1 lžíce
uzená paprika 1 lžička
(plané jarní) bylinky (bršlice, kopřiva, česnáček, medvědí česnek, ptačinec, pampeliška aj.)
čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky
bobkový list 2 lístky
sůl
Postup
Sezam do těsta můžete nahradit lněným semínkem. A do jahel můžete vmíchat kousky zeleniny přímo dovnitř do hmoty a zapéct spíš jako nádivku.
Vynikající recept?. Těsto by se dalo využít i jako linecké.
Děkuji! ☀️