Královna mezi marmeládami. Tedy pro mě určitě. Miluju tu její přeslazenou kyselou chuť. Čerstvě uvařená má jedovatě červenou barvu a úžasně voní. Je samozřejmou hvězdou Vánoc v lineckém cukroví a ani se o to nemusí nijak snažit. Mimo svátky ji jím jako dezert s mandlovým máslem. (Ach, ty kalorie…) Je pracnější než jiné, ale prostě to za ten čas a energii stojí. Ostatně jako všechno, co je nej.
Pektin doporučuji, ušetří vám vaření, je přírodní a díky kratšímu varu zůstane víc vůně a možná i nějaký ten vitamín. Nesmíte to však přehnat, jinak budete mít spíš želé.
Skvělá je kombinace rybízu s jahodami.
Její Veličenstvo Rybízová
Ingredience
rybíz asi 1,5 kg, potřebujeme 1 litr vylisované šťávy
třtinový cukr 600 g (nebo levnější bílou krupici)
skořice 1 celá
vanilkový cukr 1 sáček
citrónový pektin 1 lžička (zkracuje vaření, lze vynechat)
Postup
Pektin doporučuji, ušetří vám vaření, je přírodní a díky kratšímu varu zůstane víc vůně a možná i nějaký ten vitamín. Nesmíte to však přehnat, jinak budete mít spíš želé.
Skvělá je kombinace rybízu s jahodami.