Jemný smetanový dip

Jemný smetanový dip

Super rychlá omáčka, která dá vyniknout potravině, kterou doprovází a zároveň zasytí a dodá kopu bílkovin a vlákniny. My ji jíme s čerstvou či grilovanou zeleninou nebo s kváskovým chlebem. Snadno ji obměníte vybranými bylinkami, může tak chutnat vždy trochu jinak.

minut
5
porcí
4

Pokud chcete pomazánku barevnou, třeba pro efekt na chlebíčky, vmixujte do ní trochu pečené řepy nebo lístky baby špenátu apod.

Jemný smetanový dip


 

Ingredience

cizrna plechovka/sklenice nebo 250g namočené a uvařené

vegan zakysaná smetana Dr.Oetker 1 kelímek (event.oblíbený bílý vegan jogurt)

sůl 1 lžička

pepř 1/2 lžičky

šťáva z jednoho citrónu

lahůdkové droždí 1 lžíce

česnek 1-3 stroužky prolisované

čerstvé bylinky 2 hrsti sekaných (kopr, pažitka, koriandr, petrželka…)

Postup

  1. Cizrnu slijte.
  2. Všechny ingredience kromě bylinek rozmixujte dohladka. Ochutnejte a chuť dolaďte.
  3. Vmíchejte čerstvé bylinky.
 

Pokud chcete pomazánku barevnou, třeba pro efekt na chlebíčky, vmixujte do ní trochu pečené řepy nebo lístky baby špenátu apod.

Snídaně | Svačina | Pomazánka | Grilování | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz