Super rychlá omáčka, která dá vyniknout potravině, kterou doprovází a zároveň zasytí a dodá kopu bílkovin a vlákniny. My ji jíme s čerstvou či grilovanou zeleninou nebo s kváskovým chlebem. Snadno ji obměníte vybranými bylinkami, může tak chutnat vždy trochu jinak.
Pokud chcete pomazánku barevnou, třeba pro efekt na chlebíčky, vmixujte do ní trochu pečené řepy nebo lístky baby špenátu apod.
Jemný smetanový dip
Ingredience
cizrna plechovka/sklenice nebo 250g namočené a uvařené
vegan zakysaná smetana Dr.Oetker 1 kelímek (event.oblíbený bílý vegan jogurt)
sůl 1 lžička
pepř 1/2 lžičky
šťáva z jednoho citrónu
lahůdkové droždí 1 lžíce
česnek 1-3 stroužky prolisované
čerstvé bylinky 2 hrsti sekaných (kopr, pažitka, koriandr, petrželka…)
Postup
Pokud chcete pomazánku barevnou, třeba pro efekt na chlebíčky, vmixujte do ní trochu pečené řepy nebo lístky baby špenátu apod.