K čaji o páté

K čaji o páté

V jednoduchosti je krása. Jednoduchý korpus a ten nejjednodušší krém. Společně skvost, který potěší ke kávičce, ať už o samotě nebo s návštěvou.

minut
45
porcí
16

Zkuste místo jablka do těsta nastrouhat mrkev a přidat pár větších kousků vlašských ořechů. A místo smetany a citrónu navrch někdy třeba čokoládu.

Nebo smetanu a na ní čokoládu???

K čaji o páté


 

Ingredience

celozrnná špaldová mouka 1 hrnek

polohrubá mouka 1 hrnek

mandlová mouka 1/2 hrnku (event.jemně mleté ořechy)

cukr 3/4 hrnku

jedlá soda 2 lžičky

kypřící prášek 2 lžičky

sůl špetka

vanilkový cukr 1 sáček

slunečnicový olej 1/2 hrnku

rostlinné mléko 3/4 hrnku

malá dětská jablečná přesnídávka
(nebo víc citrónové šťávy a třeba troška džusu či jemně strouhané jablko)

citrónová šťáva 2 lžíce

vegan zakysaná smetana nebo vegan mascarpone

citrónová kůra strouhaná

 

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. V jedné míse smíchejte suché ingredience.
  3. V druhé míse smíchejte mokré ingredience.
  4. Promíchejte společně, aby vzniklo husté třené těsto, ale ne tekuté.
  5. Vymažte a vysypejte moukou velkou dortovou formu.
  6. Do formy vlijte koláč.
  7. Pečte asi 35 minut, zkontrolujte špejlí.
  8. Na vychladlý koláč rozetřete zakysanou smetanu (vegan sójovou nebo kokosovou, případně mascarpone).
  9. Zasněžte citrónovou kůrou z chemicky neošetřeného citrónu.
 

Zkuste místo jablka do těsta nastrouhat mrkev a přidat pár větších kousků vlašských ořechů. A místo smetany a citrónu navrch někdy třeba čokoládu.

Nebo smetanu a na ní čokoládu???

Snídaně | Dezert | Párty a oslavy | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz