Kadeřavou kapustu pěstoval před čtvrt stoletím můj tatínek na zahrádce. Pak nějak vymizela. A teď je pár let hitem v Americe jako superpotravina. U nás ho v supermarketu skoro neseženete, ale pátrání stojí za to. Nejen, že je kadeřábek chuťově úžasný, ale především je jednou z nejzdravějších zelenin. Rozhodně ho do jídelníčku musíte zařadit.
minut
5
porcí
4
Zkuste tyto variace:
- vynechte hrášek, kukuřici, rajčátka a papriku a nahraďte je granátovým jablkem a avokádem
- vynechte hrášek, kukuřici, rajčátka a papriku a nahraďte je pečenou dýní, řepou a cibulí.
Kadeřábkový salát
Ingredience
kadeřavá kapusta 4 velké listy
tahini 2 lžíce
sójová omáčka 1 lžíce
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
vegmazán (z tohoto webu) 2 lžíce nebo 1/2 lžičky soli
cherry rajčátka 12 ks
červená paprika
mražený hrášek 1 malý hrnek
mražená kukuřice 1 malý hrnek
dýňová semínka velká hrst
slunečnicová semínka velká hrst
olivový olej 1 lžička
Postup
Zkuste tyto variace:
- vynechte hrášek, kukuřici, rajčátka a papriku a nahraďte je granátovým jablkem a avokádem
- vynechte hrášek, kukuřici, rajčátka a papriku a nahraďte je pečenou dýní, řepou a cibulí.
Salát | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw