Kadeřábkový salát

Kadeřábkový salát

Kadeřavou kapustu pěstoval před čtvrt stoletím můj tatínek na zahrádce. Pak nějak vymizela. A teď je pár let hitem v Americe jako superpotravina. U nás ho v supermarketu skoro neseženete, ale pátrání stojí za to. Nejen, že je kadeřábek chuťově úžasný, ale především je jednou z nejzdravějších zelenin. Rozhodně ho do jídelníčku musíte zařadit.

minut
5
porcí
4

Zkuste tyto variace:

  1. vynechte hrášek, kukuřici, rajčátka a papriku a nahraďte je granátovým jablkem a avokádem
  2. vynechte hrášek, kukuřici, rajčátka a papriku a nahraďte je pečenou dýní, řepou a cibulí.

Kadeřábkový salát


 

Ingredience

kadeřavá kapusta 4 velké listy

tahini 2 lžíce

sójová omáčka 1 lžíce

citrónová šťáva z 1/2 citrónu

vegmazán (z tohoto webu) 2 lžíce nebo 1/2 lžičky soli

cherry rajčátka 12 ks

červená paprika

mražený hrášek 1 malý hrnek

mražená kukuřice 1 malý hrnek

dýňová semínka velká hrst

slunečnicová semínka velká hrst

olivový olej 1 lžička

Postup

  1. Umyjte kapustové listy, osušte a nožem zbavte tvrdých stonků.
  2. Listy natrhejte do velké mísy.
  3. Ochuťte tahini, sójovkou, solí, vegmazánem a citrónovou šťávou. A teď nejdůležitější krok přípravy: rukama promačkejte zálivku do listů, jako byste je masírovali. Mačkejte je v dlaních, aby krásně změkly. Trvá to tak 2-3 minuty.
  4. Rozkrájejte papriku a rajčátka.
  5. Kukuřici a hrášek přelijte horkou vodou (ne vroucí) a po minutě slijte.
  6. Smíchejte vše s kadeřábkem.
  7. Opražte semínka na olivovém oleji a posypejte jimi salát.
 

Zkuste tyto variace:

  1. vynechte hrášek, kukuřici, rajčátka a papriku a nahraďte je granátovým jablkem a avokádem
  2. vynechte hrášek, kukuřici, rajčátka a papriku a nahraďte je pečenou dýní, řepou a cibulí.
Salát | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz