Pařížské karamelové rohlíčky

Pařížské karamelové rohlíčky

Neuvěřitelně lahodný krém na kávových rohlíčcích. Bez nich už žádné Vánoce!

minut
120
porcí
100

Krém použijte na kávový, ořechový nebo čokoládový dort.

Pařížské karamelové rohlíčky


 

Ingredience

asi 100 rohlíčků (cca 5 cm)

TĚSTO NA ROHLÍČKY

hladká špaldová mouka 200g

třtinový cukr 100g

mleté ořechy 50g (vlašské, lískáče…)

vegan máslo (Rama blok, Alsan)

vegan jogurt 1 lžíce

mletá káva 1 člž

 

KRÉM

kokosový karamel 150g (vyrobte z kokosového cukru nebo kupte tento jako já: https://kokosovy-karamel.webnode.page/)

vegan smetana ke šlehání (ideálně Rama červená, nebo jiná oblíbená)

mořská sůl 5g

vegan máslo 140g

 

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

vegan mléčná čokoláda 50g (moje oblíbená je Lyra milk oat)

černá čokoláda 50g

kakaové máslo 15g

 

Postup

  1. Připravte si těsto na rohlíčky: všechny ingredience, včetně chladného másla nakrájeného na malé kostičky, dejte do mixéru a vytvořte hladké těsto. Pokud lepí, přidejte mouku. Nechte pár hodin ve fólii odležet v lednici.
  2. Na krém ohřejte smetanu, osolte ji a přelijte ji přes karamel. (Pokud děláte svůj, utavte kokosový cukr v rendlíku s tlustým dnem a zalijte ho horkou smetanou se solí. Nechte zchladnout na lehce pod 40C). Pořádně promíchejte.
  3. K vlažnému karamelu po malých kouscích zašlehávejte mixérem chladné máslo, za několik minut získáte světlejší hustý krém. Přendejte ho do misky, zakryjte fólií a dejte den vychladit do lednice.
  4. Z těsta vyválejte placky cca 2-3 mm a formičku vykrajujte rohlíčky.
  5. Pečte na 170°C asi 7-9 min – hlídejte, stačí, když lehce zrůžoví ve špičkách. Nechte vychladnout.
  6. Krém znovu prošlehejte a přendejte do sáčku s řezanou špičkou (francouzská hvězda 6 mm). Naneste ozdobně na rohlíček a dejte pořádně vychladit.
  7. Na polevu rozpusťte nad vodní lázní čokolády a kakaové máslo. Ve vlažné polevě máčejte část rohlíčku s krémem a vychlaďte.
  8. Nejlepší jsou 3.-10.den
 

Krém použijte na kávový, ořechový nebo čokoládový dort.

Vánoce | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz