Když karbanátky, tak s náloží lehce stravitelných bílkovin! V těchto je červená čočka a marinovaný tempeh plus zázračné lněné semínko. Zasytí, zachutnají, zahřejí (a nebo si je dejte nastudeno, třeba na pikniku nebo v práci). Skvělé jsou s vegan majonézou a chilli omáčkou Srirachou.
Čím víc dáte strouhanky, tím hustější bude těsto a tím pevnější budou karbanátky. Použijete-li strouhanky málo, budou karbanátky křehké.
Karboše z červené čočky
Ingredience
NA KARBOŠE:
červená čočka 1/2 středního hrnku
marinovaný tempeh 1 balení
drcené / mleté lněné semínko 3 lžíce
česnek 4 stroužky
majoránka 2 lžičky
lahůdkové droždí 2 lžíce
sůl 1/2 lžičky nebo více podle chuti
pepř 1 lžička
sójová omáčka 1 lžíce nebo více dle chuti
kukuřičná strouhanka 1/2 hrnku a dále dle potřeby
NA OZDOBU:
Sriracha /kvalitní kečup
vegan majonéza
jarní cibulka
Postup
Čím víc dáte strouhanky, tím hustější bude těsto a tím pevnější budou karbanátky. Použijete-li strouhanky málo, budou karbanátky křehké.