Karboše z červené čočky

Karboše z červené čočky

Když karbanátky, tak s náloží lehce stravitelných bílkovin! V těchto je červená čočka a marinovaný tempeh plus zázračné lněné semínko. Zasytí, zachutnají, zahřejí (a nebo si je dejte nastudeno, třeba na pikniku nebo v práci). Skvělé jsou s vegan majonézou a chilli omáčkou Srirachou.

minut
25
porcí
10

Čím víc dáte strouhanky, tím hustější bude těsto a tím pevnější budou karbanátky. Použijete-li strouhanky málo, budou karbanátky křehké.

Karboše z červené čočky


 

Ingredience

NA KARBOŠE:

červená čočka 1/2 středního hrnku

marinovaný tempeh 1 balení

drcené / mleté lněné semínko 3 lžíce

česnek 4 stroužky

majoránka 2 lžičky

lahůdkové droždí 2 lžíce

sůl 1/2 lžičky nebo více podle chuti

pepř 1 lžička

sójová omáčka 1 lžíce nebo více dle chuti

kukuřičná strouhanka 1/2 hrnku a dále dle potřeby

NA OZDOBU:

Sriracha /kvalitní kečup

vegan majonéza

jarní cibulka

Postup

  1. Uvařte čočky doměkka, propláchněte ji vodou a nechte okapat.
  2. Rozehřejte troubu na 160°C.
  3. Tempeh nasekejte v sekáčku nadrobno nebo nastrouhejte na struhadle.
  4. Prolisujte česnek.
  5. Do mísy dejte všechny ingredience a pořádně promíchejte. Chcete kompaktní, ne moc lepivou hmotu.
  6. Ochutnejte a přidejte dochucovadla dle chuti.
  7. Tvořte karbanátky (bude jich asi 10), vyskládejte je na plech s pečicím papírem a dejte na 20 minut péct.
  8. Před podáváním nechte chvilku zchladnout, aby se zpevnily.
  9. Servírujte posypané jarní cibulkou a pokapané majonézou a Srirachou nebo jinou oblíbenou omáčkou, dětem s kvalitním kečupem.
 

Čím víc dáte strouhanky, tím hustější bude těsto a tím pevnější budou karbanátky. Použijete-li strouhanky málo, budou karbanátky křehké.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz