Käse von kešu

Käse von kešu

Jemný, krémový, skvělý na čerstvé pečivo nebo silvestrovské krekry. Vzdáleně připomíná sýr a nám veganům rozšiřuje repertoár toho, co můžeme mlsat.

minut
15
porcí
1-3

Než sýr vychladne a zpevní se, upečte domácí kváskový chleba (rozkvaste současně s namáčením ořechů, tedy 12h předem). Nebo si vyberte některé z rychlých houstiček a bagetek v sekci Pečivo.

Käse von kešu


 

Ingredience

kešu 60g
bazalka 1 lžička
oregáno 1 lžička
sůl 1/2 lžičky
kukuřičný škrob 1,5 lžičky
česnekový prášek 1/2 lžičky
jablečný ocet nebo citrónová šťáva 1 lžíce
lahůdkového droždí 3 lžíce
umeocet na dochucení
rostlinné mléko bez cukru a bez příchuti 4 lžíce
agarový prášek 1,5 lžičky

Postup

  1. Kešu namočte přes noc do vody a dejte do lednice. Druhý den slijte, propláchněte a nechte okapat.
  2. Vše kromě agaru dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  3. Ochutnejte. Slanost a kyselost upravte umeoctem.
  4. V kastrůlku smíchejte agarový prášek  s 50ml vody.
  5. Přimíchejte kešu pastu a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte 1-2 minuty.
  6. Přelijte do mističky, 2 hodiny či lépe přes noc chlaďte v lednici a poté vyklopte a pochutnejte si.
  7. Pokud vynecháte agar a var a přidáte bylinky, získáte skvělý čerstvý pomazánkový “sýr”.
 

Než sýr vychladne a zpevní se, upečte domácí kváskový chleba (rozkvaste současně s namáčením ořechů, tedy 12h předem). Nebo si vyberte některé z rychlých houstiček a bagetek v sekci Pečivo.

Svačina | Pomazánka | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz