Jemný, krémový, skvělý na čerstvé pečivo nebo silvestrovské krekry. Vzdáleně připomíná sýr a nám veganům rozšiřuje repertoár toho, co můžeme mlsat.
![](https://www.bozskyjezbozskyzij.cz/wp-content/uploads/2020/11/kesu-syr-na-vysku.jpg)
minut
15
porcí
1-3
Než sýr vychladne a zpevní se, upečte domácí kváskový chleba (rozkvaste současně s namáčením ořechů, tedy 12h předem). Nebo si vyberte některé z rychlých houstiček a bagetek v sekci Pečivo.
Käse von kešu
Ingredience
kešu 60g
bazalka 1 lžička
oregáno 1 lžička
sůl 1/2 lžičky
kukuřičný škrob 1,5 lžičky
česnekový prášek 1/2 lžičky
jablečný ocet nebo citrónová šťáva 1 lžíce
lahůdkového droždí 3 lžíce
umeocet na dochucení
rostlinné mléko bez cukru a bez příchuti 4 lžíce
agarový prášek 1,5 lžičky
Postup
Než sýr vychladne a zpevní se, upečte domácí kváskový chleba (rozkvaste současně s namáčením ořechů, tedy 12h předem). Nebo si vyberte některé z rychlých houstiček a bagetek v sekci Pečivo.
Svačina | Pomazánka | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru