Jedna z našich nejoblíbenějších polévek. Lehká jako pírko a přitom chuťově plná. Vždycky k ní udělám taštičky z listového těsta, vločkové placky nebo lívance a máme komplet oběd.
minut
25
porcí
4
Povede se i z celeru či květáku.
Kedlubňačka
Ingredience
kedlubny 3ks střední nebo 2 obří
pórek bílá část
cibule 2 střední
bílé rýžové miso 1 lžička
lahůdkové droždí 2 lžíce
umeocet 1 lžička a dále dle potřeby
vegan máslo 2 lžíce
čerstvě mletý pepř dle chuti
mořská sůl 1 lžička a dále dle chuti
zeleninový bujón/vývar 1 litr
sušený libeček 1 lžíce
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup
Povede se i z celeru či květáku.
Polévka | Bez rafinovaného cukru | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů