Dokonalý quiche s dokonalou náplní která voní Itálií na sto honů. Ideální jídlo s sebou na party nebo do studeného vegan bufetu. U nás frčí i na oběd.
Čím studenější, tím lépe se krájí.
Kiš kiš po Italsku
Ingredience
TĚSTO
pšeničná polohrubá mouka 250g
studený vegan margarín 120g
sůl 1/2 lžičky
ledová voda 3 lžíce
NÁPLŇ
olivový olej 3 lžíce
cibule
česnek 3 velké stroužky
řapíkatý celer 2 stvoly
mrkev 2 střední
máslová dýně hrst
čili papričky v oleji z Lidlu 1 lžička (nebo 1/4 lžičky čili vloček nebo jedna sekaná čili paprička)
sušená rajčata v oleji 8ks a lžíce oleje z nich
rajčata 3 střední (pokud nemáte čerstvá, tak pár lžic passaty)
miso pasta tmavá 1 lžička
rajský protlak 100g
sójová omáčka 3 lžíce a dále dle chuti
pepř 1/2 lžičky
italské bylinky sušené 1 lžíce (nebo jen oregáno či bazalka)
plátkový vegan sýr 100g nebo rozdrobené marinované či uzené tofu
mražený špenát 400g
vegmazán (recept zde na webu) nebo kupovaný vegan parmazán či mozarella 4 lžíce
Postup
Čím studenější, tím lépe se krájí.
Ahoj Míšo ? prosím vás kolik je třeba toho,, másla,,děkuji Irena ?
Omlouvám se, 120g, doplněno. Děkuji! ?