Kiš kiš po Italsku

Kiš kiš po Italsku

Dokonalý quiche s dokonalou náplní která voní Itálií na sto honů. Ideální jídlo s sebou na party nebo do studeného vegan bufetu. U nás frčí i na oběd.

minut
45
porcí
8

Čím studenější, tím lépe se krájí.

Kiš kiš po Italsku


 

Ingredience

TĚSTO

pšeničná polohrubá mouka 250g

studený vegan margarín 120g

sůl 1/2 lžičky

ledová voda 3 lžíce

NÁPLŇ

olivový olej 3 lžíce

cibule 

česnek 3 velké stroužky

řapíkatý celer 2 stvoly

mrkev 2 střední

máslová dýně hrst

čili papričky v oleji z Lidlu 1 lžička (nebo 1/4 lžičky čili vloček nebo jedna sekaná čili paprička)

sušená rajčata v oleji 8ks a lžíce oleje z nich

rajčata 3 střední (pokud nemáte čerstvá, tak pár lžic passaty)

miso pasta tmavá 1 lžička

rajský protlak 100g

sójová omáčka 3 lžíce a dále dle chuti

pepř 1/2 lžičky

italské bylinky sušené 1 lžíce (nebo jen oregáno či bazalka)

plátkový vegan sýr 100g nebo rozdrobené marinované či uzené tofu

mražený špenát 400g

vegmazán (recept zde na webu) nebo kupovaný vegan parmazán či mozarella 4 lžíce

 

Postup

  1. Dejte rozmrazit špenát.
  2. Připravte těsto: smíchejte mouku s kousky studeného vegan másla a s ledovou vodou i solí a vytvořte hlaďoučké nelepivé těsto.
  3. Rozválejte ho na velikost velké koláčové formy včetně okrajů, vtlačte do vymazané/vysypané trouby a odřízněte přebytky.
  4. Dejte na alespoň 15 minut do lednice.
  5. Rozehřejte pánev a na ní olivový olej.
  6. Cibuli, česnek, mrkev, řapíkatý celer, dýni i všechna rajčata nakrájejte nadrobno.
  7. Dejte na pánev česnek, cibuli a řapíkatý celer a poduste 5 minut.
  8. Vmíchejte čili papričky, miso, rajský protlak, koření a prohřejte.
  9. Přidejte zbylou zeleninu a pořádně promíchejte. Duste doměkka.
  10. Mezitím rozehřejte troubu a předpečte 15 minut těsto (propíchané vidličkou).
  11. Rozmražený špenát na sítku rukama vyždímejte.
  12. Směs z pánve přesuňte do nádoby pro tyčový mixér, přidejte sójovku a pepř a pár pulsy rozsekejte na hrubou konzistenci.
  13. Ochutnejte: víc sójovky? pepře? čili? možná troška balsamico octa? lahůdkové droždí?
  14. Na předpečené těsto rozložte sýr, na něj špenát, na něj rajčatovou omáčku a posypejte vegmazánem.
  15. Dejte na 20 minut dopéct.
  16. Krájejte až po 10 minutách, nechte koláč chvíli odstát.
 

Čím studenější, tím lépe se krájí.

Svačina | Hlavní jídlo | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Komentáře
Irena

Ahoj Míšo 🙂 prosím vás kolik je třeba toho,, másla,,děkuji Irena 😘

Michaela Levíčková

Omlouvám se, 120g, doplněno. Děkuji! 😘

Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz