Koblížky se skořicovým cukrem

Koblížky se skořicovým cukrem

Koblihy potvrzují, že nepotřebujeme vejce ani mléko, abychom pekli úžasné věci a dosáhli báječnou chuť. Já miluji chuť dětství: skořici s moučkovým cukrem, která mi připomíná prázdniny u babičky. Vy je klidně naplňte marmeládou nebo nutelou.

minut
2,5 h
porcí
24

Koblížky můžete plnit marmeládou. Nebo z nich udělejte vdolky a potřete je povidly, kokosovou smetanou a posypejte oslazeným tofu s citrónovou kůrou.

Koblížky se skořicovým cukrem


 

Ingredience

sušené droždí 1 sáček

vanilkové sójové mléko 170 ml, vlažné

voda 3 lžíce

jemný třtinový cukr 3 lžíce

vanilkový cukr s pravou vanilkou 1 sáček

sušená pomerančová kůra 1 lžička

rostlinné máslo 3 lžíce, změklé

rum 1 lžíce

mouka 550 T (běžná hladká) 600 g

sůl 1/2 lžičky

 

NA SMAŽENÍ

hoooodně kokosového oleje bez vůně

nebo jiný vhodný olej na smažení s neutrální chutí

 

NA OBALENÍ

třtinový moučkový cukr 3 lžíce

skořice 1 lžička

 

 

Postup

  • Do mísy od mixéru vlijte vlažné rostlinné mléko s vodou a vsypte droždí, nechte krátce probudit.
  • Na mixér nasaďte pádlový nástavec.
  • Přidejte cukry, kůru a máslo, promíchejte. Vsypejte mouku a sůl. Míchejte krátce, až se vše propojí.
  • Vyměňte nástavec mixéru na hák a hněťte těsto 8 minut. chcete krásně hladký bochánek, který se nelepí na stěny mísy.
  • Vyhnětené těsto nechte 1,5 kynout v teple, zakryté fólií, aby zdvojnásobilo objem.
  • Vykynuté těsto vyválejte na půl centimetrovou tloušťku a vykrajujte kolečka. Já dělám 5 cm v průměru, protože máme rádi mini koblížky.
  • Kolečka nechte na pečicím papíru dalších 45 minut v teple vykynout.
  • Mezitím rozehřejte olej na střední hodnotu a připravte si mřížku podloženou papírovými utěrkami na odkapání přebytečného tuku. Smíchejte třtinový cukr se skořicí.
  • Koblížky krátce dozlatova osmahněte z obou stran a nechávejte okapat na mřížce od přebytečného oleje.
  • Obalte ve skořicovém cukru.
 

Koblížky můžete plnit marmeládou. Nebo z nich udělejte vdolky a potřete je povidly, kokosovou smetanou a posypejte oslazeným tofu s citrónovou kůrou.

Dezert | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz