Koblihy potvrzují, že nepotřebujeme vejce ani mléko, abychom pekli úžasné věci a dosáhli báječnou chuť. Já miluji chuť dětství: skořici s moučkovým cukrem, která mi připomíná prázdniny u babičky. Vy je klidně naplňte marmeládou nebo nutelou.
Koblížky můžete plnit marmeládou. Nebo z nich udělejte vdolky a potřete je povidly, kokosovou smetanou a posypejte oslazeným tofu s citrónovou kůrou.
Koblížky se skořicovým cukrem
Ingredience
sušené droždí 1 sáček
vanilkové sójové mléko 170 ml, vlažné
voda 3 lžíce
jemný třtinový cukr 3 lžíce
vanilkový cukr s pravou vanilkou 1 sáček
sušená pomerančová kůra 1 lžička
rostlinné máslo 3 lžíce, změklé
rum 1 lžíce
mouka 550 T (běžná hladká) 600 g
sůl 1/2 lžičky
NA SMAŽENÍ
hoooodně kokosového oleje bez vůně
nebo jiný vhodný olej na smažení s neutrální chutí
NA OBALENÍ
třtinový moučkový cukr 3 lžíce
skořice 1 lžička
Postup
Koblížky můžete plnit marmeládou. Nebo z nich udělejte vdolky a potřete je povidly, kokosovou smetanou a posypejte oslazeným tofu s citrónovou kůrou.