Korejské stir fry tofu

Korejské stir fry tofu

Tuhle skvostnou mňaminu jsem se naučila od jedné běžné korejské maminy, co dělá blog oblíbených jídel především pro svoje děti, jako já. Aby jim zůstala on-line kuchařka rodinných pokladů, až půjdou samy do světa. Můžeme se ujíst.

minut
30
porcí
4-5

Pokud máte rádi víc sladkou chuť, přidejte špetku cukru. A klidně i víc chilli, dostane to lepší říz. Případně na dochucení lžičku mirinu.

Korejské stir fry tofu


 

Ingredience

pro 4 osoby:

tofu 4 balíčky po 180g nebo 700g pevného tofu, což je ještě lepší varianta

řepkový olej na pokrytí pánve při smažení

OMÁČKA:

nať lahůdkové cibulky z celého svazku, nasekaná

Tamari nebo Shoyu 6 lžic

česnek 5 stroužků, propasírovaných

chilli v oleji 1/2 lžičky (nebo vynechte či navyšte)

sezamové semínko bílé 2 lžíce

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky (nebo dle sebe)

seznamový olej 2 lžíce

Postup

  1. Mezi utěrkami vysušte tofu (zatížené aspoň 30 minut). Poté ho rozkrájejte na plátky asi 4-5 mm a dozlatova osmahněte na řepkovém oleji z obou stran.
  2. Smíchejte všechny ostatní ingredience na omáčku.
  3. Osmažené tofu přendejte do hrnce, zalijte omáčkou, přiveďte k jemnému varu a 5 minut za častého míchání nechte omáčku nasáknout do tofu.
  4. Ochutnejte, případně dochuťte.
  5. Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi a čerstvou či fermentovanou zeleninou (kimči :-))
 

Pokud máte rádi víc sladkou chuť, přidejte špetku cukru. A klidně i víc chilli, dostane to lepší říz. Případně na dochucení lžičku mirinu.

Hlavní jídlo | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Bez lepku
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz