Tuhle skvostnou mňaminu jsem se naučila od jedné běžné korejské maminy, co dělá blog oblíbených jídel především pro svoje děti, jako já. Aby jim zůstala on-line kuchařka rodinných pokladů, až půjdou samy do světa. Můžeme se ujíst.
Pokud máte rádi víc sladkou chuť, přidejte špetku cukru. A klidně i víc chilli, dostane to lepší říz. Případně na dochucení lžičku mirinu.
Korejské stir fry tofu
Ingredience
pro 4 osoby:
tofu 4 balíčky po 180g nebo 700g pevného tofu, což je ještě lepší varianta
řepkový olej na pokrytí pánve při smažení
OMÁČKA:
nať lahůdkové cibulky z celého svazku, nasekaná
Tamari nebo Shoyu 6 lžic
česnek 5 stroužků, propasírovaných
chilli v oleji 1/2 lžičky (nebo vynechte či navyšte)
sezamové semínko bílé 2 lžíce
čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky (nebo dle sebe)
seznamový olej 2 lžíce
Postup
Pokud máte rádi víc sladkou chuť, přidejte špetku cukru. A klidně i víc chilli, dostane to lepší říz. Případně na dochucení lžičku mirinu.