Kořeněná indická polévka

Kořeněná indická polévka

Rychlá a výživná polévka, která nahradí večeři. Netradičně voní, zasytí a prohřeje. Díky obsahu bílkovin je vhodná i po tréninku. Schovávejte si ji na pošmourné chladné dny.

minut
20
porcí
6

Pokud neradi indické koření, dejte do polévky italské bylinky, hlavně oregáno a ozdobte piniemi.

Kořeněná indická polévka


 

Ingredience

cibule 1 červená

mrkev 2 velké

červená čočka téměř plný hrnek suché (150g)

passata  500 ml

garam masala 1 lžíce

bujón litr

umeocet dle chuti

lahůdkové droždí lžíce

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky

čerstvý koriandr 3 lžíce

Postup

  1. Propláchněte čočku tolikrát, až bude voda po zamíchání čistá. Uvařte doměkka. Propláchněte na sítku.
  2. Nadrobno rozkrájejte cibuli a mrkve.
  3. Do jiného hrnce dejte cibuli, mrkev, garam masalu, bujón, passatu a vařte 15 minut, až bude mrkev i cibule měkká.
  4. Vhoďte uvařenou čočku.
  5. Rozmixujte dohladka. Ochutnejte. Přidejte pepř, sůl, umeocet, lahůdkové droždí a znovu ochutnejte. Případně dolaďdte i troškou čili.
  6. Na talířích zdobte vegan smetanou, lístky koriandru (nebo pórkem) a oříšky.
 

Pokud neradi indické koření, dejte do polévky italské bylinky, hlavně oregáno a ozdobte piniemi.

Hlavní jídlo | Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz