Jedno z mých nejrychlejších jídel a přitom totální chuťová slast. Na stole může být do deseti minut a všichni se budou olizovat. Trikem je uzená sůl, uzená paprika a sójová omáčka.
Tempeh můžete nahradit oblíbeným tofu, marinovaným či uzeným. Pro ještě zdravější verzi nahraďte celozrnné těstoviny proteinovými.
Kouřové těstoviny
Ingredience
celozrnné těstoviny (vrtule nebo trubky), celý sáček
veganský krémový sýr (např. Lunter nebo domácí kešu apod.) 3 plné lžíce (nebo veganská zakysaná smetana)
rostlinná ovesná smetana 200 ml (krabička)
česnekový prášek 1 lžička
uzená paprika 1 lžička či více dle chuti
uzená sůl 1 lžička
pepř 1 lžička
lahůdkové droždí 2 lžíce
mražený hrášek 1 sáček
sójová omáčka 3 lžíce
marinovaný nebo smažený tempeh 1 balení (200 g)
jarní cibulka nebo hladkolistá petržel 2 hrsti
Postup
Tempeh můžete nahradit oblíbeným tofu, marinovaným či uzeným. Pro ještě zdravější verzi nahraďte celozrnné těstoviny proteinovými.