Kouřové těstoviny

Kouřové těstoviny

Jedno z mých nejrychlejších jídel a přitom totální chuťová slast. Na stole může být do deseti minut a všichni se budou olizovat. Trikem je uzená sůl, uzená paprika a sójová omáčka.

minut
10
porcí
4

Tempeh můžete nahradit oblíbeným tofu, marinovaným či uzeným. Pro ještě zdravější verzi nahraďte celozrnné těstoviny proteinovými.

Kouřové těstoviny


 

Ingredience

celozrnné těstoviny (vrtule nebo trubky), celý sáček

veganský krémový sýr (např. Lunter nebo domácí kešu apod.) 3 plné lžíce (nebo veganská zakysaná smetana)

rostlinná ovesná smetana 200 ml (krabička)

česnekový prášek 1 lžička

uzená paprika 1 lžička či více dle chuti

uzená sůl 1 lžička

pepř 1 lžička

lahůdkové droždí 2 lžíce

mražený hrášek 1 sáček

sójová omáčka 3 lžíce

marinovaný nebo smažený tempeh 1 balení (200 g)

jarní cibulka nebo hladkolistá petržel 2 hrsti

Postup

  1. Dejte vařit těstoviny do vody osolené uzenou solí (al dente).
  2. Na pánvi rozpusťte sýr, vlijte smetanu, osolte uzenou solí, opepřete čerstvě mletým pepřem, ochuťte uzenou paprikou a sójovou omáčkou i lahůdkovým droždím. Ochutnejte a chuť upravte.
  3. Vsypte mražený hrášek a prohřejte ho v omáčce.
  4. Tempeh a cibulku nakrájejte a vmíchejte do omáčky.
  5. Slijte uvařené těstoviny, dejte je zpět do hrnce a přelijte je omáčkou. Pořádně obalte každou těstovinu omáčkou.
  6. Ochutnejte a znovu polaďte chuť.
 

Tempeh můžete nahradit oblíbeným tofu, marinovaným či uzeným. Pro ještě zdravější verzi nahraďte celozrnné těstoviny proteinovými.

Hlavní jídlo | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz