Květák a la buffalo wings

Květák a la buffalo wings

Taková trochu prasárnička. Jenže hrozně dobrá a vlastně zdravá! Zahřeje, uspokojí chuť na výrazné jídlo a je skvělou změnou po všech asijských jídlech a rychlovkách. Dejte tomuhle pikantnímu kombu šanci, i když je pracnější. Budete nadšeni!

minut
40
porcí
4

Květák a la buffalo wings


 

Ingredience

květák velká hlava

mouka 150g

rostlinné mléko bez cukru 300 ml

česnekový prášek 2 lžičky

cibulový prášek 1 lžička

kmín mletý 1 lžička

uzená paprika 1 lžička

pepř 1/4 lžičky

sůl 1/2 lžičky

strouhanka (domácí nebo třeba panko či kukuřičná) 100g

vegan máslo 120g

buffalo pálivá omáčka 200g

 

Postup

  1. Rozeberte květák na růžičky a opláchněte ho.
  2. Rozehřejte troubu na 180°C.
  3. V jedné misce smíchejte mouku, mléko, česnekový a cibulový prášek, papriku, sůl, pepř a kmín.
  4. Do druhé misky nasypte strouhanku.
  5. Postupně obalujte květák v tekuté směsi a následně ve strouhance.
  6. Obalené růžičky květáku vyskládejte na plech na pečící papír a pečte 15 minut.
  7. Mezitím rozpusťte máslo a vmíchejte do něj pálivou omáčku.
  8. Vyndejte plech z trouby a opatrně, ale pečlivě ze všech stran, přelijte každou růžičku květáku máslem s pálivou omáčkou.
  9. Vraťte do trouby a pečte dalších 15 minut. Pokud chcete lehce zlatavější křupavou strouhanku, dejte na poslední minutu plech pod gril. (Ale hlídejte ho!)
  10. Podávejte s americkými bramborami a vegan zakysanou smetanou smíchanou s česnekem, solí a bylinkami.
 
Hlavní jídlo | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz