Skořice a zase ta skořice… Dokonalé k odpolednímu čaji nebo ranní kávě v chladných dnech. (Nebo k odpolední kávě a rannímu čaji?) Skvělé i jako dárek na návštěvu, když chcete vzít něco s sebou, protože rozhodně uděláte dojem.
Ponesete-li pekáč rolek na návštěvu, rozkrájejte váleček na 20 tenčích rolek. Uspokojí více lidí menšími porcemi.
Kynuté skořicové rolky
Ingredience
TĚSTO
čerstvé droždí 25g
dýňové pyré 3/4 hrnku (=uvařená a rozmixovaná dýně)
(nebo jablečná přesnídávka, ale…)
rostlinné mléko 1/4 hrnku
rozpuštěné vegan máslo/margarín nebo rostlinný olej 1/4 hrnku
cukr 2 lžíce
polohrubá mouka 2,5 hrnku
sůl lžička
skořice 1/2 lžičky
muškátový oříšek 1/4 lžičky strouhaného
mletý zázvor 1/4 lžičky
NÁPLŇ
kokosový cukr 3 vrchovaté lžíce (nebo třtinový)
bílý cukr 3 lžíce
kukuřičná strouhanka 2 lžíce (nebo mouka)
změklé rostlinné máslo 3 vrchovaté lžíce
skořice 2 lžičky
Postup
Ponesete-li pekáč rolek na návštěvu, rozkrájejte váleček na 20 tenčích rolek. Uspokojí více lidí menšími porcemi.