Lahmacun wrap

Lahmacun wrap

Famózní veganská variace na tento turecký skvost! Vyslovujte “lahmádžun” a vychutnávejte jako rychlovku uprostřed pracovního týdne.

minut
30
porcí
8

Skvěle se hodí na piknik.

Lahmacun wrap


 

Ingredience

mexické tortilly 8ks středních (já mám nejradši kukuřično-pšeničné)

plechovka krájených rajčat nebo kopa pokrájených čerstvých

paprika červená 1 velká nebo 2 menší

cibule

česnek 5 stroužků

tofu 3 balení (může být uzené, máte-li ho rádi)

lahůdkové droždí 2 lžíce

koriandr svazek (nebo petržel)

sůl 1 lžička

mletý kmín 1 lžička

paprika 1 lžička (může být uzená)

oregáno 1 lžička či více

chilli 1/2 lžičky

cizrnová mouka 6 lžic

 

Postup

  1. 30 minut předem vysušte tofu (zatížené mezi kopou utěrek).
  2. Rozehřejte pánev s kapkou řepkového nebo kokosového oleje.
  3. Pokrájené papriky, cibuli, koriandr a česnek nasekejte nahrubo v mixéru.
  4. Rozdrobte tofu nebo ho projeďte sekáčkem.
  5. V míse smíchejte všechno dohromady na hustou náplň. Nechte pár minut stát, aby cizrnová mouka nasákla šťávu ze zeleniny.
  6. Na pánev položte tortillu, na ni rozetřete vrstvu náplně a 2 minuty smažte.
  7. Otočte a smažte další 2 minuty.
  8. Pomocí velké obracečky podeberte a sundejte z pánve na talíř naplní vzhůru. Posypejte čerstvou cibulí a koriandrem, pokud chcete a přeložte na půl.
  9. Dobrou chuť.
 

Skvěle se hodí na piknik.

Hlavní jídlo | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz