Úžasná chuť krémové zálivky, živinami nabušený kadeřábek a spousta bílkovin z čočky a cizrny. Letní salát vhodný jako samostatné jídlo nebo třeba jako příloha k burgerům či bramborám. My jsme si k němu udělali mísu popcornu pro velmi netradiční kombinaci. Doporučuju zkusit!
minut
20
porcí
4
Mr. Salát Sytý, PhDr.
Ingredience
ZÁLIVKA
zakysaná vegan smetana nebo pro raw verzi bez sóji 100g kešu ořechů namočených ve vodě přes noc
sójová omáčka 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
česnekový prášek 1 lžička
lahůdkové droždí 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
dijonská hořčice 1 lžička
citrónová šťáva dle chuti
SALÁT
kadeřábek 10 velkých listů
uvařená beluga čočka (nebo zelená čočka) 1 velký hrnek
uvařená cizrna 1 hrnek
drcený kmín 1 lžíce
olivový olej dle potřeby
sůl 1/2 lžičky
Postup
Salát | Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw