Mr. Salát Sytý, PhDr.

Mr. Salát Sytý, PhDr.

Úžasná chuť krémové zálivky, živinami nabušený kadeřábek a spousta bílkovin z čočky a cizrny. Letní salát vhodný jako samostatné jídlo nebo třeba jako příloha k burgerům či bramborám. My jsme si k němu udělali mísu popcornu pro velmi netradiční kombinaci. Doporučuju zkusit!

minut
20
porcí
4

Mr. Salát Sytý, PhDr.


 

Ingredience

ZÁLIVKA

zakysaná vegan smetana nebo pro raw verzi bez sóji 100g kešu ořechů namočených ve vodě přes noc

sójová omáčka 1 lžíce

sůl 1/2 lžičky

česnekový prášek 1 lžička

lahůdkové droždí 1 lžíce

olivový olej 1 lžíce

dijonská hořčice 1 lžička

citrónová šťáva dle chuti

SALÁT

kadeřábek 10 velkých listů

uvařená beluga čočka (nebo zelená čočka) 1 velký hrnek

uvařená cizrna 1 hrnek

drcený kmín 1 lžíce

olivový olej dle potřeby

sůl 1/2 lžičky

Postup

  1. Rozehřejte troubu  na 230°C.
  2. Cizrnu dejte do zapékací mísy, zakápněte olejem, pokmínujte, posolte a 15 minut pečte, občas promíchejte.
  3. Kadeřábkové listy omyjte a zbavte středových košťálů. Poté rozkrájejte na větší kousky.
  4. Listy dejte do zapékací mísy, zakápněte olejem, posolte a na 3 minuty přidejte do trouby k cizrně.
  5. Všechny ingredience na zálivku dobře smíchejte.
  6. Ve velké míse promíchejte čočku a cizrnu se zálivkou, poté vmíchejte upečený kadeřábek.
  7. Ochutnejte a doupravte.
 
Salát | Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz