antiAG(n)E lasAGNE

antiAG(n)E lasAGNE

Sálá z nich teplo nasycené vůněmi. Doprostřed zimy umí vnést pravé italské léto a svou krémovostí pohladí každé bříško. V běžné verzi je hovězí maso a spousta sýra. Se mnou si vykouzlíte odlehčenou verzi, která je mnohem víc sexy a budete po ní moct jít na procházku dřív než za 3 hodiny, protože vám nebude ležet v žaludku.

minut
120
porcí
6-8

Usnadněte si práci a místo vaření domácí omáčky použijte koupenou. Pokud potřebujete víc bílkovin, vmíchejte do rajčatové omáčky hrnek vařené červené čočky. Kešu omáčku můžete nastavit zakysanou vegan smetanou.

antiAG(n)E lasAGNE


 

Ingredience

sušené lasagne, které se nemusí předem vařit

olivový olej

rajčata 2 plechovky krájených

cibule

česnek 3 stroužky

oregáno lžíce

sůl

pepř

menší cuketa

mrkve 2-3 podle velikosti

paprika

žampióny 6-8 hlaviček, nebo vynechte

baby špenát 2 velké hrsti

kešu ořechy 1 hrnek

citrón

vinný ocet 1 lžička

dijonská hořčice 1 lžička

lahůdkové droždí

umeocet 1 lžička

 

Postup

  1. Kešu přelijte vroucí vodou a nechte je v ní stát.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, poduste nakrájenou cibuli a česnek s oregánem, vlijte obě plechovky rajčat, osolte, opepřete, ochutnejte a nechte aspoň 20 minut probublávat, aby omáčka zhoustla. Občas zamíchejte.
  3. Očistěte a nakrájejte ostatní zeleninu a žampióny na kostičky. Osmahněte je na olivovém oleji v druhé pánvi, osolte, opepřete a dochuťte směsí italské bylinky. Až zelenina změkne, vmíchejte špenát a odstavte.
  4. Do zeleniny nastrouhejte tempeh a dobře promíchejte.
  5. Připravte si vegan parmezán: v mixéru najemno nasekejte hrst bílého sezamu, hrst lahůdkového droždí, 1/2 lžičky soli a lžičku vegan másla. Dejte do lednice.
  6. Sceďte kešu, dejte je do mixéru společně se šťávou z celého citrónu, hořčicí, lahůdkovým droždím, vinným octem a 1/2 lžičkou soli. Rozmixujte úplně dohladka. Ochutnejte a dochuťtte umeoctem a solí.
  7. Vyberte si zapékací mísu, kam se na dno vejdou vedle sebe 3 pláty lasagní.
  8. Dno potřete rajčatovou omáčkou, na ní dejte 3 lasagne, potřete je bílou kešu omáčkou, posypejte zeleninou a potřete trochou rajčatové omáčky. Celé zopakujte 3x. Poslední vrstva je rajčatová omáčka. Pár lžic kešu omáčky si dejte stranou na finální zdobení.
  9. Pokud máte čas, zabalte do fólie a dejte na pár hodin do lednice. Pokud ne, vynechte.
  10. Dejte péct do vyhřáté trouby. Prvních 20 minut zakryté alobalem, poté v troubě otočte, odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut.
  11. Vyndejte z trouby a nechte 20 minut chladnout. Poté ozdobte zbylou kešu omáčkou a vegan parmazánem a podávejte.
 

Usnadněte si práci a místo vaření domácí omáčky použijte koupenou. Pokud potřebujete víc bílkovin, vmíchejte do rajčatové omáčky hrnek vařené červené čočky. Kešu omáčku můžete nastavit zakysanou vegan smetanou.

Hlavní jídlo | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz