Lečo

Lečo

Jeden z veganských orgasmů. Vážně! Pochopíte, až zkusíte. Tečka.

minut
20
porcí
4-6

Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem, bramborami nebo s kynutými noky.

Lečo


 

Ingredience

bílé (zelené slovenské) sladké papriky (nebo i třeba pálivé…) 5 ks

zralá voňavá rajčata 600 g

cukety 2 menší, křupavé (klidně v létě zdělejte i přerostlé ze zahrady, já je ale nemám ráda)

cibule 2 bílé

olivový olej 2-3 lžíce

sůl Kala Namak (dodává vajíčkovou chuť, ale můžete vzít i normální, jen to pak není tak chuťově vymazlené) 1 lžička na pánev a troška do tofu.

tofu 1 kostka

kurkuma 1 lžička

lahůdkové droždí 2 lžíce

čerstvě mletý pepř 2 lžičky

čerstvé oregáno hrst lístků

Postup

  1. Rozehřejte olej na velké pánvi. Na oleji rozpusťte sůl.
  2. Nakrájejte cibuli na preferované kousky. A poduste doměkka.
  3. Mezitím rozkrájejte papriky na kousky a přidejte je k cibuli.
  4. Rozkrájejte na kousky rajčata a vmíchejte na pánev.
  5. Po pár minutách přidejte rozkrájené cukety a podlijte vroucí vodou (asi 1 dcl).
  6. Přiklopte a poduste 5 minut.
  7. Než bude zelenina měkká, vybalte tofu a rukama ho rozdrobte na drobenku. Přidejte kurkumu, trošku soli a lahůdkové droždí. Rukama dobře zapracujte, až tofu těstíčko zežloutne.
  8. Tofu vmíchejte do zeleniny na pánvi a dochuťte pepřem.
  9. Ochutnejte a přisolte dle potřeby. Posypejte sekanými lístky oregána.
 

Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem, bramborami nebo s kynutými noky.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz