Letní grilované plněné lilky

Letní grilované plněné lilky

Zasněte se: grilovaný lilek, hummus, kuskus, avokádo, grilovaná rajčátka a balsamico ocet. K tomu už chybí jen lehké letní víno a slunečník na terase. Moře si můžete aspoň představovat. Dobrou chuť.

minut
20 minut
porcí
4 lodičky

Letní grilované plněné lilky


 

Ingredience

lilek 2 střední kusy

olivový olej dle potřeby

kus kus 1 hrnek

bujón 1 lžíce prášku

hummus s čili celý kelímek

avokádo 2ks

citrónová šťáva z jednoho citrónu

sůl dle potřeby

čerstvě mletý pepř

cherry rajčátka 20 ks

čerstvé oregáno / bazalka / máta

Postup

  1. Lilky rozpulte, vydatně posolte a nechte vypotit.
  2. Rozehřejte troubu na 200°C.
  3. Lilky osušte, vydlabejte, aby vznikly lodičky, ale nechte tlustou stěnu i dno, potřete olivovým olejem, opepřete a opečte doměkka. Trvá to asi 15 minut.
  4. Přepulte rajčátka, v míse zakápněte olejem, osolte, opepřete a dejte péct k lilkům.
  5. Vydlabejte avokáda, rozmačkejte je vidličkou, ochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou. Ochuťte ke své spokojenosti.
  6. Dle návodu uvařte kuskus se zeleninovým bujónem.
  7. Hotové lilky naplňte ve vrstvách pár lžícemi kuskusu, hummusu a avokáda.
  8. Obložte rajčátky.
  9. Ozdobte sekanými bylinkami a zakápněte balsamico octem.
 
Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz