Klasika, bez níž to na Vánoce nejde! Myslím na něj už v červenci, kdy dozrává rybíz a dělám domácí rybízovou marmeládu. Vegan verze je podle mě lepší než klasická, ale posuďte sami.
minut
120
porcí
3 plechy
Dírky do vrchních tvarů dělejte až na plechu, jinak se vám při přemístění z válu na plech zdeformují.
Linecké
Ingredience
mouka hladká špaldová 250g
moučkový cukr třtinový 80g (může být i běžný)
vegan máslo změklé 160g
vegan jogurt 1 lžíce a dál dle potřeby
citrónová šťáva 1 lžíce
citrónová kůra sušená 1 lžička
kvalitní rybízová marmeláda na slepování tvarů
Postup
Dírky do vrchních tvarů dělejte až na plechu, jinak se vám při přemístění z válu na plech zdeformují.
Vánoce