Linecký koláč je slast. Chvilku mi trvalo vychytat verzi bez vajec tak, aby nebyla suchá a drobivá. A tu dokonalou recepturu teď máte tady. My ho děláme z vlastní rybízové marmelády, a máme tak léto na talíři i uprostřed zimy.
minut
50
porcí
12
Linecký koláč
Ingredience
(Na malou koláčovou formu, 1 hrnek = hrnek na cappuccino)
špaldová mouka celozrnná 1 hrnek
pšeničná mouka hladká 1 hrnek
jemně mleté mandle 1/4 hrnku
cukr jemný 1/2 hrnku
vanilkový cukr 1 sáček
prášek do pečiva 2 lžičky
sušená citrónová kůra 1 lžička
špetka soli
rostlinné máslo 60g
rostlinný jogurt 2 lžíce a dále dle potřeby
sklenice rybízové marmelády na zdobení
Postup
Snídaně | Svačina | Dezert | Bez sóji
Dobrý deň, chcela by som upiecť linecký koláč a chcem sa spýtať, či môžu byť aj iné orechy, alebo musia byť iba mandle? Veľmi pekne ďakujem vopred za odpoveď.
Renáta Drgoňová
Dobrý den, Renáto, nezkoušela jsem, ale jsem si poměrně jistá, že těsto dobře zafunguje v pekany, vlašskými i lískáči. A jistě tím možnosti nekončí. Držím palce.