Pan Božský čoko dortík

Pan Božský čoko dortík

Ořechy, raw kakao, vysokoprocentní čokoláda a datle. Luxusní chuť a výživná bomba (ale pozor, i kalorická). Není nikdo, komu by nechutnal, takže s ním vždy budete mít úspěch. Pojďte se sjet čokoládou 🙂

minut
20
porcí
12

Zmražený ho můžete mít v mrazáku několik týdnů předem přichystaný na vhodnou příležitost. V den D jako, když ho najdete. Jen o něm nesmí vědět rodina, nebo vám ho hned snědí.

Pan Božský čoko dortík


 

Ingredience

hrnek = 250 ml

KORPUS

ořechy 2 hrnky (vlašské, mandle, lískové…)

raw kakao 1/2 hrnku

sůl 1/2 lžičky

kokosový olej 1/2 hrnku tekutého

 

KRÉM

rostlinné mléko 1 hrnek (250ml)

datle 1/2 hrnku

vysokoprocentní čokoláda 1,5 tabuky (150g)

 

Postup

  1. Připravte korpus: nasekejte najemno nebo namelte ořechy a v míse je smíchejte s kakaem, tekutým kokos.olejem a solí.
  2. 3/4 těsta vtlačte do malé dortové formy (udělejte vyšší okraj). Můžete předem vyložit formu alobalem.
  3. Dejte vychladit.
  4. Na krém rozmixujte dohladka datle v mléku. Potřebujete získat datlové mléko, ne kousky datlí v mléku.
  5. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu.
  6. Do datlového mléka vlijte čokoládu a promixujte.
  7. Krém nalijte na korpus a ozdobte hrudkami zbylé hmoty z korpusu.
  8. Alespoň 5 hodin chlaďte nebo zmrazte. Podávejte povolený, aby náplň byla krémová (nebo zmrazený, jako zmrzlinu…)
 

Zmražený ho můžete mít v mrazáku několik týdnů předem přichystaný na vhodnou příležitost. V den D jako, když ho najdete. Jen o něm nesmí vědět rodina, nebo vám ho hned snědí.

Dezert | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz