Vůně indického kari vás vtáhne a dokonale zahřeje v podzimních a zimních dnech. Ještě víc nadšeni budete z bleskové přípravy, jež z tohoto jídla dělá jednu z těch božích večeří na poslední chvíli, kdy navíc doženete denní příjem bílkovin.
Podávejte s rýží, plackami nebo s indickým chlebem naan (některé recepty najdete pod filtrem Pečivo). Toto kari je skvělé i na odnos s sebou do práce a rozhodně mu nevadí ani stáří 2-3 dnů v lednici.
Má (si) dáti d(h)al
Ingredience
kešu ořechy 1/2 hrnku předem namočených!
červená čočka 1 hrnek
cibule 1 hlava
kokosový olej 2 lžíce
garam masala koření 1 lžíce
(nebo mix mletý kmín, koriandr, sladké kari, kardamon, skořice)
kokosová smetana (Planton z Lidlu)
lahůdkové droždí 1 lžíce
česnekový prášek nebo prolisovaný česnek 1 lžíce
sůl 1 lžč
umeocet lžíce
čerstvě mletý pepř 1 lžč
plechovka krájených rajčat
Postup
Podávejte s rýží, plackami nebo s indickým chlebem naan (některé recepty najdete pod filtrem Pečivo). Toto kari je skvělé i na odnos s sebou do práce a rozhodně mu nevadí ani stáří 2-3 dnů v lednici.