Těstoviny mac´n cheeze

Těstoviny mac´n cheeze

Hutné krémové těstoviny, které pohladí žaludek i duši, zasytí a ohřejí. Skvělé jsou zejména v chladných týdnech roku, a když si “sýrovou” omáčku uděláte den předem, budete mít večeři na stole za čas uvaření těstovin.

minut
35
porcí
5

Před finálním upečením vmíchejte mražený hrášek nebo lehce podušenou brokolici.

Těstoviny mac´n cheeze


 

Ingredience

máslová dýně 1/2

olivový olej 2 lžíce

sůl 1/2 lžičky

pepř 1 lžička

OMÁČKA:

kešu ořechy 3/4 hrnku

rostlinné mléko bez cukru 1 hrnek

česnek 3 stroužky prolisované

citrónová šťáva 1 lžíce

sůl 1/2 lžičky a dále dle chuti

umeocet 1 lžička a dále dle chuti

sójová omáčka 1 lžíce a dále dle chuti

lahůdkové droždí 6 lžic

dijon hořčice 1 lžička

sušené italské bylinky 1 lžička

sladká paprika 1/2 lžičky

TĚSTOVINY

penne 500g

vegmazán 6 lžic (recept zde na webu)

rostlinné máslo 1 lžíce

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200°C.
  2. Dýni oloupejte a nakrájejte na malé kostky, ve velké zapékací míse zakapejte olejem, osolte, opepřete a dejte péct doměkka (20 minut).
  3. Z vegmazánu a másla vytvořte drobenku.
  4. Než se upeče dýně, uvařte těstoviny dle návodu na skus a připravte základ omáčky:
  5. Kešu ořechy dejte do mixéru a rozemelte na prach.
  6. Přidejte všechny ostatní ingredience a omáčku a rozmixujte dohladka.
  7. Vsypte upečenou měkkou dýni a opět projeďte mixérem na hladkou omáčku. Ochutnejte a chuť dolaďte.
  8. Smíchejte omáčku s těstovinami a přesuňte do stejné zapékací mísy po dýni.
  9. Posypejte vegmazánem a 10 minut zapečte dozlatova. Podávejte s kyselými okurkami.
 

Před finálním upečením vmíchejte mražený hrášek nebo lehce podušenou brokolici.

Hlavní jídlo | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz