Hutné krémové těstoviny, které pohladí žaludek i duši, zasytí a ohřejí. Skvělé jsou zejména v chladných týdnech roku, a když si “sýrovou” omáčku uděláte den předem, budete mít večeři na stole za čas uvaření těstovin.
Před finálním upečením vmíchejte mražený hrášek nebo lehce podušenou brokolici.
Těstoviny mac´n cheeze
Ingredience
máslová dýně 1/2
olivový olej 2 lžíce
sůl 1/2 lžičky
pepř 1 lžička
OMÁČKA:
kešu ořechy 3/4 hrnku
rostlinné mléko bez cukru 1 hrnek
česnek 3 stroužky prolisované
citrónová šťáva 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky a dále dle chuti
umeocet 1 lžička a dále dle chuti
sójová omáčka 1 lžíce a dále dle chuti
lahůdkové droždí 6 lžic
dijon hořčice 1 lžička
sušené italské bylinky 1 lžička
sladká paprika 1/2 lžičky
TĚSTOVINY
penne 500g
vegmazán 6 lžic (recept zde na webu)
rostlinné máslo 1 lžíce
Postup
Před finálním upečením vmíchejte mražený hrášek nebo lehce podušenou brokolici.