Malinové stromečky

Malinové stromečky

Sladko-kyselá osvěžující dobrota, která rozzáří každý tác s cukrovím.

minut
30
porcí
20

Potravinová fólie je skvělý hack proti přilepení těsta na formičku. Jakmile to vychytáte, jde to rychle.

Malinové stromečky


 

Ingredience

FORMIČKA

Já jsem použila 4cm vysoký 3D otevírací stromeček (Orion),
dobře zafunguje i včelí úl a klidně menší

Podle velikosti budete mít 20-25 stromečků

 

TĚSTO

lyofizované maliny 30g

veganské sušenky bez náplně 120g (např. Marks & Spencer Digestives nebo citrónová srdíčka Veganz)

třtinový moučkový cukr 50g (lze vynechat, záleží na vaší chuti)

vegan máslo 90g (Rama kostka, Alsan)

rostlinné mléko 3 lžíce

 

NÁPLŇ

vegan máslo 70g (Rama kostka, Alsan nebo hodně tuhý vegan cream cheese)

malinový džem 120g

citrónová kůra sušená 1/2 lžičky

 

SUŠENKY NA DOKONČENÍ 20-25ks

ideálně Veganz Citrónové sušenky (srdíčka, DM)

nebo si upečte vegan piškoty podle tohoto receptu:

Křehké bezvaječné piškoty z celozrnné mouky (vegan), hotové do 15 minut

 

Postup

  1. Začněte krémem: Vyšlehejte změklé máslo s propasírovaným malinovým džemem (nechcete semínka, ideální je propasírovat přes dětskou plenku) a citrónovou kůrou. Dejte ztuhnout do lednice.
  2. Na těsto rozsekejte na prach maliny a zbavte je přesátím semínek i větších kousků.
  3. Stejně tak rozsekejte na prach sušenky.
  4. Smíchejte prach z malin s nadrcenými sušenkami a cukrem. Vmíchejte povolené máslo a mléko.
  5. Zpracujte do těsta. To nechte uležet v lednici, dokud není ztuhlý krém.
  6. Formičku vyložte potravinovou fólií, vmáčkněte kus těsta, udělejte do něj malíčkem díru až ke špičce a naplňte krémem.
  7. Na dno přilepte citrónovou sušenku nebo piškot a dejte do lednice.
 

Potravinová fólie je skvělý hack proti přilepení těsta na formičku. Jakmile to vychytáte, jde to rychle.

Vánoce | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz