Matar tofu

Matar tofu

Matar paneer je původně severoindické jídlo. Úžasné! Sýr nahradíme tofu a získáme stejnou dobrotu. S indickými plackami jedno z našich nej jídel vůbec.

minut
20
porcí
4

K podávání přidejte vegan zakysanou smetanu nebo čistý jogurt.

Matar tofu


 

Ingredience

olivový nebo kokosový olej 1 lžíce

česnek 4 stroužky

zázvor cca velikost palce

cibule 1 větší

sekaná rajčata 1 plechovka

mletý koriandr 2 lžíce

mletý kmín 2 lžíce

kurkuma 1/2 lžičky

čili 1/2 lžičky

skořice 1 rolička kůry

bobkový list 1

kardamon 2 lusky

garam masala 1 lžička a dál dle chuti

sůl dle chuti

kokosové mléko 60 ml

mražený hrášek 180g

tofu 2 bločky

 

Postup

  1. Vysušte tofu (mezi papírovými utěrkami, zatížené třeba kuchařkami).
  2. Na větší pánvi rozehřejte olej.
  3. Osmahněte na něm nasekanou cibuli, česnek a zázvor.
  4. Vlijte plechovku rajčat a vmíchejte kmín, koriandr, kurkumu a čili.
  5. 10 minut provařte.
  6. Rozmixujte dohladka.
  7. Mezitím pokrájejte vysušené tofu na kostky a osmahněte nasucho na pánvi ze všech stran.
  8. Na pánvi na trošce oleje krátce prohřejte skořici, kardamon a bobkový list, aby se koření rozvonělo.
  9. Přelijte rozmixovanou omáčkou, do níž vmíchejte garam masalu, sůl, kokosové mléko a hrášek.
  10. Podávejte s rýží, naanem nebo plackami roti.
 

K podávání přidejte vegan zakysanou smetanu nebo čistý jogurt.

Hlavní jídlo | Bez rafinovaného cukru | Bez lepku | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz