Jsou dobroty, bez kterých si Velikonoce představit nedovedu. Patří k nim mazanec. Dělám ho stejně jako vánočku, protože když jednou vychytáte veganský recept na kynuté těsto, nechce se vám už dál pokoušet štěstí. ?
Rituály a tradice jsou důležité, ukotvují nás v rodině i v životě. Proto si jich dopřejte co nejvíc, i skrze tradiční dobroty.
Zkuste Bohdánka posnídat s domácím konopným mlékem: 3 a 1/2 šálku filtrované vody, 1 šálek konopných semínek, 8 datlí. Rozmixujte dohladka. Dodá vám omega-3 mastné kyseliny a výživově vyváží mouku z mazance.
Bochánek Bohdánek
Ingredience
mouka polohrubá špaldová 200g, hladká špaldová 200g a celozrnná pšeničná 90g
tučná sójová mouka 3 lžíce
rostlinné máslo / margarín/ kokosový olej (např. Flóra rostlinná omega-3 omega-6 bez palmového oleje) 100g
třtinový cukr krupice 130g
vanilkový cukr 1 sáček
rostlinné mléko 125 ml
čerstvé droždí 30g
citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu (nebo lžička sušené)
muškátový oříšek najemno nastrouhaná asi 1/3 jednoho oříšku
rozinky namočené do rumu a teplé vody, okapané 50g
mandle bez slupky na ozdobu
Postup
Zkuste Bohdánka posnídat s domácím konopným mlékem: 3 a 1/2 šálku filtrované vody, 1 šálek konopných semínek, 8 datlí. Rozmixujte dohladka. Dodá vám omega-3 mastné kyseliny a výživově vyváží mouku z mazance.