Mexická

Mexická

Dokonalá zimní prohřívací a sytící polévka. Naučila mně ji kamarádka a od té doby ji vařím několikrát za zimu. Když jedeme na chalupu, kde se vaří na kamnech a bez vody, vezmu ji s sebou hrnec z domova a po běžkách ji tak máme ihned k dispozici.

minut
20
porcí
5

Místo nachos opečte v troubě tortilly a rozlámejte je.

Mexická


 

Ingredience

olivový olej 1 lžíce

chilli papričky v oleji 1/2 lžičky nebo 1 čerstvá čili paprička

zelené papriky 2 ks

římský kmín 1 lžička

miso světlé 1 lžíce

krájená rajčata 1 plechovka

rajský protlak 1 lžíce

bobkový list 2

rostlinný vývar 600 ml

plechovka červených fazolí 2 plechovky

mražená kukuřice 170g

sekaný koriandr 3 lžíce

sůl

pepř dle chuti

nachos k podávání

 

Postup

  1. Nakrájejte papriky a orestujte je na oleji s chilli, po chvíli přidejte římský kmín a miso.
  2. Vlijte rajčata, protlak, bujón, vsypte 1/2 fazolí, bobkový list a povařte 15 minut.
  3. Vyndejte bobkový list a rozmixujte.
  4. Vmíchejte zbývající fazole, kukuřici a dochuťte solí a pepřem.
  5. Při servírování ozdobte rozdrobenými nachos a koriandrem.
 

Místo nachos opečte v troubě tortilly a rozlámejte je.

Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz