Dokonalá zimní prohřívací a sytící polévka. Naučila mně ji kamarádka a od té doby ji vařím několikrát za zimu. Když jedeme na chalupu, kde se vaří na kamnech a bez vody, vezmu ji s sebou hrnec z domova a po běžkách ji tak máme ihned k dispozici.
minut
20
porcí
5
Místo nachos opečte v troubě tortilly a rozlámejte je.
Mexická
Ingredience
olivový olej 1 lžíce
chilli papričky v oleji 1/2 lžičky nebo 1 čerstvá čili paprička
zelené papriky 2 ks
římský kmín 1 lžička
miso světlé 1 lžíce
krájená rajčata 1 plechovka
rajský protlak 1 lžíce
bobkový list 2
rostlinný vývar 600 ml
plechovka červených fazolí 2 plechovky
mražená kukuřice 170g
sekaný koriandr 3 lžíce
sůl
pepř dle chuti
nachos k podávání
Postup
Místo nachos opečte v troubě tortilly a rozlámejte je.
Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru