Mexické tortilly

Mexické tortilly

Pikantní a výživné. Navíc úplná rychlovka, co nadchne a můžete si je připravit i den předem. Ideální jsou na podzim a v zimě, kdy potřebujete zahřát a díky quinoe a fazolím získáte vydatnou porci bílkovin. Scott Jurek, ultramaratonec, jí fazolové tortilly na svých dlouhých tratích.

minut
30
porcí
4

Místo quinoi zkuste tmavou rýži.

Mexické tortilly


 

Ingredience

tortilly, ideálně celozrnné, s co nejméně konzervanty 8 ks

plechovka fazolí nebo 250g vařených, já používám červené

mrkev 1 velká

paprika červená 1/2 velké nebo 1 menší

cibule červená

česnek 3 stroužky

oregáno 1 lžíce

pasta z černých fazolí, pikantní nebo s česnekem (koupíte v asijských prodejnách nebo dejte trošku čili) 1 lžička a přidávejte dle chuti

lahůdkové droždí 2 lžíce

rajský protlak  – tuba 200g

mražená kukuřice střední hrnek

olivový olej 2 lžíce

sůl 1/2 lžičky

pepř 1/2 lžičky

quinoa 200 ml suché

koriandr hrst listů

Postup

  1. Quinou propláchněte vroucí vodou, promyjte a v nové vodě uvařte se solí doměkka.
  2. Cibuli, mrkev a papriku nakrájejte nadrobno, česnek propasírujte.
  3. Na pánvi poduste na oleji cibuli, po 3 minutách přidejte česnek, o něco později mrkev a papriku, vmíchejte sůl a oregáno.
  4. Přidejte rajský protlak, fazolovou pastu a lahůdkové droždí.
  5. Vsypte quinou a mraženou kukuřici a směs dobře promíchejte. Prohřejte a ochutnejte. Případně přidejte fazolovou pastu a sůl.
  6. Osminou náplně naplňte tortillu, zahněte do burrita a krátce zapečte pod grilem dokřupava.
  7. Podávejte se salátem a omáčkou z vegan zakysané smetany (smetana, česnek, sůl, pepř, bylinky).
 

Místo quinoi zkuste tmavou rýži.

Hlavní jídlo | Párty a oslavy | Grilování | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz