Pikantní a výživné. Navíc úplná rychlovka, co nadchne a můžete si je připravit i den předem. Ideální jsou na podzim a v zimě, kdy potřebujete zahřát a díky quinoe a fazolím získáte vydatnou porci bílkovin. Scott Jurek, ultramaratonec, jí fazolové tortilly na svých dlouhých tratích.
Místo quinoi zkuste tmavou rýži.
Mexické tortilly
Ingredience
tortilly, ideálně celozrnné, s co nejméně konzervanty 8 ks
plechovka fazolí nebo 250g vařených, já používám červené
mrkev 1 velká
paprika červená 1/2 velké nebo 1 menší
cibule červená
česnek 3 stroužky
oregáno 1 lžíce
pasta z černých fazolí, pikantní nebo s česnekem (koupíte v asijských prodejnách nebo dejte trošku čili) 1 lžička a přidávejte dle chuti
lahůdkové droždí 2 lžíce
rajský protlak – tuba 200g
mražená kukuřice střední hrnek
olivový olej 2 lžíce
sůl 1/2 lžičky
pepř 1/2 lžičky
quinoa 200 ml suché
koriandr hrst listů
Postup
Místo quinoi zkuste tmavou rýži.