Nejlépe tahle italská polévka chutná po celodenním treku na horské chatě v Dolomitech. Dopřejte si ji kdykoli během roku a vždy vyberte sezónní zeleninu.
minut
40
porcí
8
Na talířích zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým oregánem.
Můžete podávat se lžící vegmazánu (vegan parmazán, recept zde na webu)
Minestrone
Ingredience
Pro 8 osob:
mrkev 80 g
červená cibule 80 g
cuketa 150 g
brambory 330 g
řepíkatý celer 60 g
voda
rajčata 350 g
bílé fazole nebo edamame 200 g
máslová dýně 250 g
panenský olivový olej 50 g
pórek 150 g
květák 300 g
hrášek 200 g
rozmarýn 1 větvička
bobkový list 2 ks
mořská sůl podle chuti
čerstvě mletý pepř podle chuti
čerstvé oregáno
Postup
Na talířích zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým oregánem.
Můžete podávat se lžící vegmazánu (vegan parmazán, recept zde na webu)
Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru