Minestrone

Minestrone

Nejlépe tahle italská polévka chutná po celodenním treku na horské chatě v Dolomitech. Dopřejte si ji kdykoli během roku a vždy vyberte sezónní zeleninu.

minut
40
porcí
8

Na talířích zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým oregánem.

Můžete podávat se lžící vegmazánu (vegan parmazán, recept zde na webu)

Minestrone


 

Ingredience

Pro 8 osob:

mrkev 80 g

červená cibule 80 g

cuketa 150 g

brambory 330 g

řepíkatý celer 60 g

voda

rajčata 350 g

bílé fazole nebo edamame 200 g

máslová dýně 250 g

panenský olivový olej 50 g

pórek 150 g

květák 300 g

hrášek 200 g

rozmarýn 1 větvička

bobkový list 2 ks

mořská sůl podle chuti

čerstvě mletý pepř podle chuti

čerstvé oregáno

 

Postup

  1. Očistěte, omyjte a rozkrájejte zeleninu na malé kousky.
  2. Pórek, cibuli, celer a mrkev zasmahněte na olivovém oleji.
  3. Přidejte brambory, dýni, květák a promíchejte.
  4. Vsypte fazole, rozmarýn a bobkový list.
  5. Zalijte vodou a vařte 25 minut.
  6. Když je zelenina měkká, přidejte rajčata, cuketu, hrášek, sůl a pepř a provařte 5 minut.
 

Na talířích zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým oregánem.

Můžete podávat se lžící vegmazánu (vegan parmazán, recept zde na webu)

Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz