Buď ho milujete nebo vám nechutná. Těsto tohoto veganského je úžasně šťavnaté a lahodné a nepoznáte, že chybí vejce. Poleva se od originálu chuťově liší, rozplývá se však na jazyku a svou nakyslostí kontrastuje s korpusem stejně, jako poleva původní. Recept je rychlý a nenáročný a vždy udělá radost. Funguje i v bezlepkové verzi, mrkněte do Tipů.
Pro bezlepkovou verzi dejte 1,5 hrnku mandlové mouky a 1,5 hrnku bezlepkové mouky na pečení
Mrkvový dort
Ingredience
DORT
lněné semínko drcené 3 lžíce
řepkový olej 1/3 hrnku
javorový sirup 1/3 hrnku
jablka 2
mrkev 5
kokosový cukr 1/2 hrnku
jedlá soda 1,5 lžičky
kypřící prášek 1,5 lžičky
sůl 1/4 lžičky
skořice 1 lžička
rostlinné mléko 3/4 hrnku
mouka 3 hrnky (třeba mix polohrubá, celozrnná špaldová, hladká špaldová)
vlašské ořechy 3/4 hrnku
KRÉM
3 lžíce rostlinného másla
3 lžíce domácího moučkového cukru (=nadrcený kokosový nebo třtinový cukr)
tuhá část z plechovky kokosového mléka
šťáva z 1/2 citrónu
Postup
Pro bezlepkovou verzi dejte 1,5 hrnku mandlové mouky a 1,5 hrnku bezlepkové mouky na pečení