Muhammara

Muhammara

Favoritka všude, kam ji donesu. Každý se zakousne a vždy, naprosto vždy, se ozve “No ta je skvělá!” Ještě aby ne, je to exotická kráska z Blízkého Východu. Nebo Středního? … Každopádně vám učaruje a bude vaším tajným esem v rukávu pro kteroukoli návštěvu.

minut
15
porcí
3

Pokud nemáte čas, papriku negrilujte. Chuť nebude tak výrazná, ale i tak dobrá. Nebo si kupte grilované papriky v oleji a pak je srabácky použijte a zkraťte tak proces přípravy pomazánky.

Muhammara


 

Ingredience

červená paprika velká 

vlašské ořechy 50g

tmavé usušené pečivo na strouhanku 50g

česnek stroužek

citrónová šťáva 2 lžíce

čili vločky

čerstvě mletý pepř

římský kmín

olivový olej

sůl

Postup

  1. 2 dny předem usušte pečivo.
  2. V den D pečivo rozsekejte na strouhanku.
  3. Ořechy nasucho opražte na pánvi (nespalte!) a umelte (v sekáčku třeba, nemusíte skládat mlýnek).
  4. Papriku potřete oliváčem a ogrilujte do černě flekaté slupky ze všech stran. Nechte vychladnout a oloupejte. Zbavte semínek.
  5. Všechny ingredience včetně ořechů a strouhanky dejte do mixéru nebo projeďte tyčovým a rozmixujte dohladka.
  6. Dochuťte kořením, česnekem a citrónem. Chcete dostat výraznou pikantní chuť.
 

Pokud nemáte čas, papriku negrilujte. Chuť nebude tak výrazná, ale i tak dobrá. Nebo si kupte grilované papriky v oleji a pak je srabácky použijte a zkraťte tak proces přípravy pomazánky.

Svačina | Pomazánka | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz