Paprikáš

Paprikáš

Chutě z dětství si s sebou neseme až do stáří. A tak někdy přijde nálada třeba na kuře na paprice s kolínky, jak nám ho dělávala babička. Jenže už jsme jinde a zvířata nejíme. Máme tedy na rezignovat na klasiku? Naštěstí nemusíme! Máme Garden gourmet nudličky. Nebo ty z Lidlu, nebo jakékoli další…najděte si své favority.

minut
15
porcí
3-4

Stejně můžete poveganovatět třeba segedín. A nebo z nudliček zkuste kebab…

Paprikáš


 

Ingredience

nudličky Garden Gourmet 1 balení
rostlinná smetana 200 ml (ovesná, sójové)
sladká mletá paprika 3 lžičky
uzená paprika špetka
lahůdkové droždí 1 lžička
pórek středně velký
zeleninový vývar 200 ml
olej 1 lžíce
sůl
pepř
citrónová šťáva

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olej a orestujte nadrobno nakrájený pórek.
  2. Přidejte veggie nudličky a orestujte dozlatova.
  3. Přimíchejte papriku a zalijte vývarem.
  4. Krátce povařte a vlijte smetanu.
  5. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  6. Podávejte s celozrnnými těstovinami, rýží, knedlíkem nebo chlebem. (Kvůli linii a zdraví se ale samozřejmě držte tmavé rýže nebo celozrnných těstovin :-))
 

Stejně můžete poveganovatět třeba segedín. A nebo z nudliček zkuste kebab…

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz