Jsou dny, kdy lehká jídla nechcete. Máte chuť na něco pořádného, českého, klasického. Plněné bramborové knedlíky jsou přesně takové a my je jednou dvakrát za zimu milujeme. Navíc vám dole v tipech poradím, jak s nimi být hotovi raz dva a místo pracného oběda mít rychlý.
Zjednodušte si toto jídlo na max. Kvalitní bramborový knedlík kupte (hledejte bez vajíčka, pokud chcete vegan) nebo aspoň knedlíky neplňte, ale udělejte šišky, rozkrájejte je a náplní posypejte. Chuť bude stejná a práce mnohem méně. A ještě jedna možnost tu je: udělejte knedlíky z kvalitní sypké směsi v krabici (jen čtěte pozorně složení).
Naducané knedlíky
Ingredience
KNEDLÍKY
brambory 1kg (prý jsou nejlepší typu A, ale funguje to i s ostatními)
dětská krupička 440g (ale funguje i hrubá mouka…)
solamyl 1 lžíce
sůl 2 lžičky
sójová mouka 1 lžíce
NÁPLŇ
smažený tempeh 1 balení
olivový olej 2 lžíce
cibule 1 velká
vlašské ořechy hrst
majoránka 1 lžíce
mletý kmín 1 lžička
sůl 1/4 lžičky
lahůdkové droždí 1 lžíce
čerstvě mletý pepř na dochucení
ŠALVĚJOVÉ MÁSLO
vegan máslo 6 lžic (nebo olivový olej)
šalvěj 6-8 čerstvých lístků
sůl 1/2 lžičky
česnek 1 malý stroužek
Postup
Zjednodušte si toto jídlo na max. Kvalitní bramborový knedlík kupte (hledejte bez vajíčka, pokud chcete vegan) nebo aspoň knedlíky neplňte, ale udělejte šišky, rozkrájejte je a náplní posypejte. Chuť bude stejná a práce mnohem méně. A ještě jedna možnost tu je: udělejte knedlíky z kvalitní sypké směsi v krabici (jen čtěte pozorně složení).