Nadýchané lívance

Nadýchané lívance

Rozmazlujete se někdy lívancovou nedělní snídaní? Jestli ne, pak začněte a zkuste tyto: jsou kypré jako polštářky, plné vlákniny a pečené nasucho. V Tipech najdete návod na skvělou citrónovo-rumovo-medovou omáčku.

minut
20
porcí
20

Tip na božskou omáčku: smíchejte 6 lžic medu od zodpovědného včelaře (nebo javorového sirupu) se 3 lžícemi rumu a 2 lžícemi citrónové šťávy. Ach!

My si často rádi na lívance dáváme borůvkovou marmeládu a kokosovou zakysanou smetanu. A můžeme se ujíst.

Nadýchané lívance


 

Ingredience

lněné semínko 1 lžíce

rostlinné mléko 300 ml

řepkový nebo lněný olej 1 lžíce (slunečnicový používejte co nejméně pro vysoký obsah omega-6 mastných kyselin)

rostlinný jogurt 1 lžíce

kokosový cukr 2 lžičky nebo vynechte cukr úplně

sůl špetka

mouka 200g (třeba mix pohanková, špaldová hladká a celozrnná špaldová)

prášek do pečiva 2 lžičky

vanilkový extrakt 1 lžička nebo vynechte

Postup

  1. Lněné semínko čerstvě namelte/nadrťte.
  2. Rozehřejte pánev.
  3. Metličkou v míse promíchejte mléko, olej, jogurt, cukr, lněné semínko a vanilku. Nechte chvíli stát.
  4. Postupně vmíchejte mouku a nakonec prášek do pečiva. Vytvořte husté lité těsto, které se velmi pomalu roztéká po pánvi. (je-li třeba, přidejte mouku)
  5. Na nepřilnavé pánvi (ideální je palačinková) upečete z každé strany dozlatova asi 20 lívanců. Otáčejte je, až když svrchní strana zaschne a jsou na ní bublinky. Druhou stranu už pečte jen krátce.
 

Tip na božskou omáčku: smíchejte 6 lžic medu od zodpovědného včelaře (nebo javorového sirupu) se 3 lžícemi rumu a 2 lžícemi citrónové šťávy. Ach!

My si často rádi na lívance dáváme borůvkovou marmeládu a kokosovou zakysanou smetanu. A můžeme se ujíst.

Snídaně | Svačina | Dezert | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz