Rozmazlujete se někdy lívancovou nedělní snídaní? Jestli ne, pak začněte a zkuste tyto: jsou kypré jako polštářky, plné vlákniny a pečené nasucho. V Tipech najdete návod na skvělou citrónovo-rumovo-medovou omáčku.
Tip na božskou omáčku: smíchejte 6 lžic medu od zodpovědného včelaře (nebo javorového sirupu) se 3 lžícemi rumu a 2 lžícemi citrónové šťávy. Ach!
My si často rádi na lívance dáváme borůvkovou marmeládu a kokosovou zakysanou smetanu. A můžeme se ujíst.
Nadýchané lívance
Ingredience
lněné semínko 1 lžíce
rostlinné mléko 300 ml
řepkový nebo lněný olej 1 lžíce (slunečnicový používejte co nejméně pro vysoký obsah omega-6 mastných kyselin)
rostlinný jogurt 1 lžíce
kokosový cukr 2 lžičky nebo vynechte cukr úplně
sůl špetka
mouka 200g (třeba mix pohanková, špaldová hladká a celozrnná špaldová)
prášek do pečiva 2 lžičky
vanilkový extrakt 1 lžička nebo vynechte
Postup
Tip na božskou omáčku: smíchejte 6 lžic medu od zodpovědného včelaře (nebo javorového sirupu) se 3 lžícemi rumu a 2 lžícemi citrónové šťávy. Ach!
My si často rádi na lívance dáváme borůvkovou marmeládu a kokosovou zakysanou smetanu. A můžeme se ujíst.